Եթե անեք այս սխալները, ապա կփչացնեք տապակած ձուկը. շատ տնային տնտեսուհիներ անում են այս սխալները
Տապակած ձուկը համարվում է նուրբ ուտեստ, ուստի շատ տնային տնտեսուհիներ այն պատրաստում են միայն հատուկ առիթի համար:
Նաև որոշ մարդիկ սիրում են տապակած ձուկ պատվիրել ռեստորաններում, որպեսզի վայելեն անթերի եփած սնունդը, քանի որ տանը միշտ չէ, որ հնարավոր է հասնել ցանկալի արդյունքի։
Եթե «սխալների վրա աշխատանք» եք, ապա ինքներդ կարող եք հրաշալի ուտեստ պատրաստել։
Ինչ թերություններից է կարևոր ազատվել
Ընտրությունը ակնհայտորեն ամենաբարձր որակի ձուկը չէ
Նույնիսկ բյուջեի հատվածում դուք կարող եք ընտրել րտադրանք, որը լավ կդիմանա ջերմային բուժմանը:
Այնուամենայնիվ, կարևոր է համոզվել, որ ձուկը լավ տեսք ունի: Ամենավատ բանը ոչ պատշաճ պայմաններում պահված ձուկ պատրաստելն է։
Հետեւաբար, արժե գնել թարմ մթերք կամ գնալ վստահելի խանութներ, որոնք լավ համբավ ունեն:
Աղի հակասություն
Եթե ձուկը շատ վաղ է համեմվում աղով՝ նույնիսկ մարինացման փուլում, նման ճաշատեսակը միշտ չափազանց չոր է ստացվում։ Ավելի լավ է ճաշատեսակը համեմել աղով այն պահին, երբ այն պատրաստ է։
Կարող եք նաև առանց այս բաղադրիչի՝ աղի փոխարեն ընտրելով կիտրոնի հյութ կամ սոյայի սոուս:
Սխալ տապակում
Եթե վախենում եք, որ ձուկը կվառվի, ապա հետևեք տապակման ճիշտ տեխնոլոգիային. ընտրեք կատարյալ տապակը, տաքացրեք այն, լցնել բավականաչափ ձեթ, կրակը ճիշտ դնել, հետևել ժամանակին։
Եթե դուք անընդհատ «խանգարում» եք արտադրանքը՝ շրջելով այն, ապա ջերմային մշակման ավարտին ձուկը կբաժանվի մի քանի մասի։