Եթե աչքերի առջև հայտնվում են թռչող ճանճեր, ապա դա այս խնդիրի պատճառն է
Նյարդաբան Գալինա Չուդինսկայան աչքի առաջ հայտնված թռչող ճանճերին անվանել է անոթային ախտահարման նշան։ Նման ազդեցություն, ըստ մասնագետի, կարող է առաջանալ արյան ճնշման տատանումներից։
«Աչքերի առաջ ճանճերի ի հայտ գալու ընդհանուր պատճառն արյան բարձր կամ ցածր ճնշումն է, ինչի համար բուժումը ընտրելու համար անհրաժեշտ է խորհրդակցություն մասնագետի հետ»,- ասել է նյարդաբանը։
Բացի այդ, դրանք կարող են հայտնվել տեսողական համակարգի անոթների վնասման պատճառով՝ ռետինոպաթիա։ Բացի այդ, իր դեպքում մարդը կարող է զգալ տեսողության հստակության կորուստ, տեսադաշտում տեսնել մեծ բծեր: Չուդինսկայան նշել է, որ 50 տարեկանից հետո ռետինոպաթիայի առաջացման վտանգը զգալիորեն մեծանում է, իսկ ոչ բուժիչ վիճակում այն կարող է ամբողջությամբ զրկել մարդուն տեսնելու ունակությունից։
Նաև աչքի առաջ ճանճերը պայմանավորված են տեսողության օրգանների այլ հիվանդություններով։ Այս պաթոլոգիաների զարգացմամբ ճանճերին միանում են այլ անբարենպաստ ախտանիշներ՝ օրինակ՝ լույսի առկայծում, կայծեր, աչքերում մառախուղի զգացում։ Այս բոլոր խնդիրները պետք է լուծեն բժիշկ-մասնագետները, քանի որ անտեսված վիճակում աչքի խանգարումները կարող են հանգեցնել կուրության:
«Աչքերի առաջ ճանճեր կարելի է տեսնել նաև ողնաշարային հենակետային անբավարարության (ողնաշարի զարկերակներում արյան հոսքի խանգարում) ֆոնին, որն առաջանում է ողնաշարի պարանոցային օստեոխոնդրոզով»,- հավելեց նյարդաբանը։
Գերմանացի բժիշկը առաջարկում է կիտրոնի կեղևով պատրաստեք այս միջոցը, որը իջեցնում է բարձր ճնշումը և բուժում սիրտը
Մինչեւ վերջերս արյան բարձր ճնշումն ինձ պարբերաբար անհանգստացնում էր։ Սակայն երբ սրտաբանը զննեց ինձ, նա չափազանց զարմացավ իմ փոփոխություններից։ Եվ մեկ հին բաղադրատոմսի 4 ճաշի գդալ օգնեց վերացնել ճնշման տանանումները:
Այս բաղադրատոմսը ծագել է Գերմանիայում։ Էլիքսիրը բաղկացած է երեք հզոր բաղադրիչներից՝ կիտրոն, սխտոր և կոճապղպեղ: Նրանցից յուրաքանչյուրն ինքնին արդեն շատ օգտակար է, բայց երբ դրանք միավորվեն մեկ բաղադրատոմսի մեջ, կարող են հրաշքներ գործել։
Բարձր ճնշման թուրմ
Ձեղ հարկավոր է.
4 կիտրոն կեղևով
4 գլուխ սխտոր
2 ճ.գ. քերած կոճապղպեղ
2 ճ.գ. ջուր
Կիտրոնն ու կոճապղպեղը մանրակրկիտ լվացեք։
Կիտրոնները կեղևի հետ միասին կտրատում ենք և թողնում մի քիչ մնա։
Այնուհետեւ մաքրել սխտորն ու կոճապղպեղը։
Կոճապղպեղը, սխտորը և կիտրոնի կտորները հարում ենք բլենդերով` մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, ծածկել ջրով և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի։
Հովացրեք, ապա քամեք հեղուկը։
Էլիքսիրը լցնել ապակե տարաների մեջ և պահել սառնարանում։Խմեք 1 բաժակ դատարկ ստամոքսին առավոտյան ուտելուց 2 ժամ առաջ։ Խմեք երեք շաբաթ շարունակ։ Համի համար կարող եք մեղր ավելացնել: Այնուհետև մեկ շաբաթ ընդմիջեք և նույնքան ժամանակով նորից սկսեք բուժումը։
Կիսվեք այս հրաշալի բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ։ Հետևե՛ք ձեր առողջությանը և մի՛ հիվանդանաք։