Եթե ​​1 ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործեք, ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ

Դիտումներ 696

Եթե ​​1 ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործեք, ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ

Կոճապղպեղը թեթևացնում է ցավը․

Ջորջիայի համալսարանում անցկացված հետազոտության համաձայն՝ օրական կոճապղպեղ ուտելը 25%-ով նվազեցնում է մկանային ցավը։ Բացի այդ, այս հրաշք արմատը կարող է հանգստացնել ցավը դաշտանային ցիկլի ժամանակ։

Կոճապղպեղն իջեցնում է խոլեստերինը․

 

 

Մեկ այլ հետազոտություն, որը տևել է 45 օր և ներառում է բարձր խոլեստերինով 85 հիվանդ, պարզել է, որ օրական 3 գրամ կոճապղպեղի փոշին զգալիորեն նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Բացի այդ, գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է նաև նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:



Կոճապղպեղը վերացնում է մարսողական խնդիրները․

Կոճապղպեղը պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք թեթևացնում են աղեստամոքսային տրակտի գրգռվածությունը, բացի այդ, դրանք առաջացնում են մաղձի և թքի արտադրություն և այդպիսով կարող են օգնել սննդի և հեղուկների անցմանը աղեստամոքսային տրակտով:

 

 

Կոճապղպեղը պայքարում է բորբոքման դեմ․

Օստեոարթրիտը տարածված խնդիր է, որը հանգեցնում է հոդացավերի: Վերջերս կատարված ուսումնասիրությունը, որին մասնակցել է ծնկի օստեոարթրիտով 247 մարդ, ցույց է տվել, որ այն հիվանդները, ովքեր կոճապղպեղ են օգտագործել, ավելի քիչ դեղորայքի կարիք ունեն, և նրանց ցավը զգալիորեն նվազել է:

 

Կոճապղպեղը բարելավում է ուղեղի աշխատանքը․

Ծերացումը մեծապես արագանում է օքսիդատիվ սթրեսի և քրոնիկական բորբոքումների պատճառով, որոնք հանգեցնում են տարիքի հետ կապված բազմաթիվ ճանաչողական խանգարումների, ինչպիսին է Ալցհեյմերի հիվանդությունը:

 

 

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կոճապղպեղը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և կենսաբանորեն ակտիվ միացություններ, որոնք ունեն հզոր բորբոքային պատասխաններ, որոնք տեղի են ունենում ուղեղում:

 

Միջին տարիքի 60 կանանց մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ կոճապղպեղի էքստրակտը բարելավում է աշխատանքային հիշողությունը և արձագանքման ժամանակը, ինչը նշանակում է, որ այն նպաստում է ուղեղի առողջությանը տարբեր ձևերով:



Կոճապղպեղը հանում է սրտխառնոցը․

Կոճապղպեղի թեյի կամ հում կոճապղպեղի օգտագործումը արդյունավետ միջոց է սրտխառնոցի դեմ, հատկապես հղիության, առավոտյան սրտխառնոցի և քաղցկեղի բուժման դեպքում։

 

Համաձայն 12 հետազոտության, որոնցում ներառվել են 1278 հղի կանայք, 1,1-1,5 գրամ կոճապղպեղը զգալիորեն նվազեցրել է սրտխառնոցը:

 

Կոճապղպեղը նվազեցնում է սրտի հիվանդության վտանգը.

Արյան բարձր շաքարը սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հիմնական ռիսկային գործոնն է:

 

2-րդ տիպի դիաբետով հիվանդների վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի փոշին նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և սրտի հիվանդությունների ռիսկը առնվազն 10%-ով։

 

Կոճապղպեղը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի․

Կոճապղպեղը պարունակում է մի նյութ, որը կոչվում է gingerol, որը բազմաթիվ հետազոտությունների առարկա է դարձել որպես քաղցկեղի բուժման հնարավոր այլընտրանքային տարբերակ:

 

Մեկ ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի էքստրակտը նվազեցնում է հաստ աղիքի հակաբորբոքային պրոցեսները:



Ամենաընթերցվածը