Ես ուզում եմ կիսվել մի բաղադրատոմսով, որն օգնեց ինձ ընդմիշտ ազատվել այրոցից

Դիտումներ 787

Ես ուզում եմ կիսվել մի բաղադրատոմսով, որն օգնեց ինձ ընդմիշտ ազատվել այրոցից

Լցնել 1 ճ.գ. Չեռնոբիլյան խոտաբույսեր (որդանակ) 200 մլ եռման ջրի մեջ, դնել կրակի վրա և եռացնել 6-7 րոպե։
Այնուհետև սառեցնել և զտել: Խմեք 100 մլ առավոտյան դատարկ ստամոքսին։
Եթե ​​դուք շատ ծույլ չեք և առանց ընդհատումների անցկացնեք 12-օրյա բուժման կուրս, ապա ձեզ համար վարձատրությունը կլինի այրոցից լիակատար ազատում:



Թթվային ռեֆլյուքսը մեր ստամոքսի ամենավտանգավոր թշնամիներից մեկն է:

Առանց պատշաճ բուժման այս խրոնիկ հիվանդությունը կարող է ունենալ շատ լուրջ և տհաճ հետևանքներ։

Երբեմն թթվային ռեֆլյուքսը հանգեցնում է այնպիսի հիվանդությունների զարգացմանը, ինչպիսիք են ասթմա, դիսպեպսիա, կերակրափողի բորբոքում, ստամոքսի խոց։ Բերանից տհաճ հոտ է գալիս։

Ավելի ծանր դեպքերում թթվային ռեֆլյուքսը կարող է հրահրել կերակրափողի քաղցկեղի զարգացմանը։

 

 

Թթվային ռեֆլյուքսով տառապող մարդու մոտ տեղի է ունենում ստամոքսի թթվային պարունակության վերադարձ դեպի կերակրափող, որն առաջացնում է այրոց և այլ սենսացիաներ։

Բրինձը ամենապարզ միջոցն է, որը կօգնի նվազեցնել ստամոքսի թթվայնությունը։ Այն պարզապես կփոխարինի ձեր բժշկի կողմից նշանակված բոլոր հաբերին:

Բավական է օգտագործել ինը հում բրնձի հատիկներ և կես բաժակ ջուր։ Բրինձը կլանում է հեղուկները (թթուները) և դրանք հեշտությամբ հեռացվում են մարմնից։

Այս միջոցը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ օրը 3-4 անգամ մեկ շաբաթվա ընթացքում։ Ախտանիշները կանհետանան։

Եթե ​​թթվային ռեֆլյուքսային նոպաները ձեզ շատ հաճախ են անհանգստացնում, ապա այս դեպքում պետք է դիմել բժշկի և լրացուցիչ հետազոտություններ անցկացնել։

Այս մթերքները որոնք ուտում եք՝ այրոց են առաջացնում․ Հանեք ձեր սննդկարգից

Թարմ քամած հյութերը, ածխաջրերը և ճարպային մթերքները, սուրճն ու շոկոլադը կարող են այրոց առաջացնել: 
Այս մասին ասել է դիետոլոգ Անժելիկա Դյուվալը:

«Կան մթերքներ, որոնք խթանում են աղաթթվի արտադրությունը, հիմնական կատեգորիաները յուղոտ, կծու մթերքներն են՝ համեմունքներով, ինչպես նաև բոլոր ապխտածները, ալկոհոլը և շոկոլադը: Դրանք կարող են այրոց առաջացնել»,- նշեց փորձագետը։ 

 

 

Բացի այդ, ածխաջրերով հարուստ մթերքները, ինչպիսիք են խմորեղենն ու մակարոնեղենը, ստամոքսի անհանգստություն են առաջացնում: 
Դա պայմանավորված է նրանով, որ ածխաջրերը նպաստում են ստամոքսում թթվի առաջացմանը, ինչպես նաև նպաստում են օրգանիզմում գազերի առաջացմանը։ 



Անանուխը, թարմ քամած և լոլիկի հյութերը և ցանկացած գազավորված ըմպելիք մտնում էին այն մթերքների կատեգորիայի մեջ, որոնցից պետք է խուսափել այրոցի հետ կապված խնդրի դեպքում:

Խորհուրդ չի տրվում սուրճ խմել հատկապես դատարկ ստամոքսին կամ համեմունքներով՝ ըմպելիքը գրգռում է ստամոքսի պատերը և հրահրում աղաթթվի ձևավորում։ 
Բժիշկը հիշեցնում է, որ այրոցը ոչ միայն թերսնման արդյունք է, այլեւ կարող է վկայել գաստրիտի, տասներկումատնյա աղիքի բորբոքման, լեղապարկի բորբոքման կամ կերակրափողի լորձաթաղանթի բորբոքման մասին։ 
Նույնիսկ ամուր կապած գոտին կամ կիպ հագուստը կարող են հանգեցնել այրոցի:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը