Ես տառապում էի փքվածությունից․ Ահա ինչպես եմ բուժվել

Դիտումներ 333

Ես տառապում էի փքվածությունից․ Ահա ինչպես եմ բուժվել

Փքվածությունը աղիներում գազերի ծավալի ավելացման գործընթացն է ավելի քան 2 անգամ։ Դա տեղի է ունենում ոչ միայն սխալ սննդակարգի կամ անհավասարակշիռ սննդակարգի պատճառով, այլ նաև կարող է լինել աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված ավելի լուրջ խնդիրների ախտանիշներից մեկը։

Տհաճ ախտանշանները նույնպես առաջանում են.

• դիետայի բացակայությունից;

• արագ չվերահսկվող խորտիկներ, խոսել ուտելիս, որի արդյունքում, բացի սննդից, օդ է մտնում ստամոքս;

• ծխելը, մաստակի և գազավորված ըմպելիքների չարաշահումը.

 

 

Օդը վնասակար չէ օրգանիզմի համար և արտազատվում է բնական ճանապարհով։ Բայց տհաճ սենսացիաները վերացնելու համար պետք է հարմարեցնել կենսակերպը, մասնավորապես՝ կարգավորել սննդակարգն ու հրաժարվել գազավորված ըմպելիքներից

Փոքր չափաբաժիններով կերակուրները նույնպես կօգնեն հաղթահարել տհաճ ախտանիշները:



Ահա 7 մթերքների ցանկը, որոնք օգնում են արդյունավետ պայքարել փքվածությունից և գաստրիտից

1. Բրոկկոլի

Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դրանք հարուստ են սուլֆորաֆանով, միացություն, որն արագորեն ոչնչացնում է բակտերիաները։

Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք 1 թարմ բրոկկոլի և 100-150 մլ ջուր։ Խմեք անմիջապես։ Ի դեպ, այս ըմպելիքը շատ համեղ է։

 

 

2. Քրքում 

Հնդկական ծագման այս համեմունքը հարուստ է բուժիչ հատկություններով։

Քրքումը խթանում է ստամոքսի թթվի արտադրությունը, որն օգնում է ստամոքսի լորձաթաղանթին կանխել բակտերիաների վնասակար ազդեցությունը։

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս այս համեմունքն օգտագործել ամեն օր, բայց ոչ ավելի, քան 1 թեյի գդալ։

3. Պրոպոլիս

Պարզապես ավելացրեք 20 կաթիլ պրոպոլիս 200 մլ տաք ջրին:

Օգտագործեք օրը երկու անգամ՝ առաջին անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, երկրորդ անգամ՝ քնելուց առաջ։

4. Լոռամիրգ

Պարբերաբար օգտագործեք լոռամիրգ և լոռամրգի հյութ։



 

 

5. Ձիթապտղի յուղ

Էքստրա ձիթապտղի յուղը հզոր զենք էբակտերիաների դեմ:

Հակաօքսիդանտների մեծ քանակության շնորհիվ այն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկություն։

Բակտերիաները վերացնելու համար անհրաժեշտ է մեկ ամիս օրական 3 անգամ 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ օգտագործել։

 

6. Կանաչ թեյ

Ամեն օր խմեք 2-3 բաժակ որակյալ կանաչ թեյ՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչների։

7. Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում ստամոքսի թթվայնության, սրտխառնոցի, ստամոքսի ցավերի, խոցերի և մարսողական այլ խնդիրների դեմ պայքարելու համար։

Կոճապղպեղն ունի նաև բարձր մանրէասպան հատկություն։

Փոքր չափաբաժինների կանոնավոր օգտագործումը (1/2 թեյի գդալ) արդյունավետորեն կվերացնի բակտերիաները:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը