Ես սա միշտ տեսել եմ ռեստորաններում․ Որոշեցի տանը պատրաստեմ․ Շատ լավ է ստացվել

Դիտումներ 272

Ես սա միշտ տեսել եմ ռեստորաններում․ Որոշեցի տանը պատրաստեմ․ Շատ լավ է ստացվել

Դդմիկով և ֆետայով ռուլետներ

Ձեզ անհրաժեշտ է

2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ

1 ճաշի գդալ կիտրոնի կեղևի քերուկ

1 ճաշի գդալ իտալական համեմունք

¼ թեյի գդալ սխտորի փոշի

¼ թեյի գդալ մանրացված կարմիր պղպեղ

150 գրամ ֆետա պանիր, կտրված 16 խորանարդի մեջ

1 միջին դդմիկ (200 գրամ)

 

Միջին ամանի մեջ խառնել ձեթը, կիտրոնի քերուկը, իտալական համեմունքը, սխտորի փոշին և մանրացված կարմիր պղպեղը: Ավելացնել ֆետայի խորանարդներ։

Թխման մեծ թերթիկին քսելձեթ:Դդմիկը կտրատել երկայնքով 16 շերտերի:Մաքուր տախտակի վրա, դդմիկի շերտի 1 ծայրին դրեք 1 ֆետայի խորանարդ: Ամուր գրտնակել և դնել պատրաստի թխման թերթիկի վրա: Կրկնեք մնացած ֆետայի և դդմիկի շերտերով: Դդմիկի ռուլետների գագաթները թեթև քսել ձեթով:

Եփել դդմիկի ռուլետները, պտտելով տապակը մեկ անգամ, մինչև կարմրեն և փրփրանան, 3-ից 6 րոպե:



Ինչպե՞ս պատրաստել դդմիկով կոտլետ․ Սա ամենապարզ, բայց ա,եմահամեղ բաղադրատոմսն է

Բաղադրամասեր

 

 

Դդմիկով կոտլետ
4-5 հատ միջին չափսի դդմիկ,
1 հատ գազար,
1 պճեղ սխտոր,
1 հատ միջին չափսի սոխ,
1 կապ սամիթ,
2 հատ ձու,
2 ճ/գ ալյուր,
2 ճ/գ պաքսիմատ,
աղ, 
սև պղպեղ,
ձեթ ՝ տապակելու համար



Պատրաստման եղանակը

Դդմիկները լվանալ և քերել բարակ քերիչով։ Վրան աղ լցնել և թողնել 10-15 րոպե, որպեսզի ջուրը առանձնանա։ Դդմիկից առաջացած ջուրը քամիչով քամել։
Գազարը քերել և ավելացնել դդմիկի վրա։

 

 

Ճզմած սխտորը , սոխը, կտրատած սամիթը, համեմել պղպեղով։ Ավելացնել նաև հարած ձվերը, պաքսիմատը և ալյուրը։ Բոլորը միասին լավ խառնել։ 
Թավայի մեջ լցնել ձեթ և տաքացնել։

 

Ձևավորել կոտլետներ և երկու կողմից տապակել տաքացած ձեթի մեջ։



Ամենաընթերցվածը