Ես սա միշտ տեսել եմ ռեստորաններում․ Որոշեցի տանը պատրաստեմ․ Շատ լավ է ստացվել
Դդմիկով և ֆետայով ռուլետներ
Ձեզ անհրաժեշտ է
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի կեղևի քերուկ
1 ճաշի գդալ իտալական համեմունք
¼ թեյի գդալ սխտորի փոշի
¼ թեյի գդալ մանրացված կարմիր պղպեղ
150 գրամ ֆետա պանիր, կտրված 16 խորանարդի մեջ
1 միջին դդմիկ (200 գրամ)
Միջին ամանի մեջ խառնել ձեթը, կիտրոնի քերուկը, իտալական համեմունքը, սխտորի փոշին և մանրացված կարմիր պղպեղը: Ավելացնել ֆետայի խորանարդներ։
Թխման մեծ թերթիկին քսելձեթ:Դդմիկը կտրատել երկայնքով 16 շերտերի:Մաքուր տախտակի վրա, դդմիկի շերտի 1 ծայրին դրեք 1 ֆետայի խորանարդ: Ամուր գրտնակել և դնել պատրաստի թխման թերթիկի վրա: Կրկնեք մնացած ֆետայի և դդմիկի շերտերով: Դդմիկի ռուլետների գագաթները թեթև քսել ձեթով:
Եփել դդմիկի ռուլետները, պտտելով տապակը մեկ անգամ, մինչև կարմրեն և փրփրանան, 3-ից 6 րոպե:
Ինչպե՞ս պատրաստել դդմիկով կոտլետ․ Սա ամենապարզ, բայց ա,եմահամեղ բաղադրատոմսն է
Բաղադրամասեր
Դդմիկով կոտլետ
4-5 հատ միջին չափսի դդմիկ,
1 հատ գազար,
1 պճեղ սխտոր,
1 հատ միջին չափսի սոխ,
1 կապ սամիթ,
2 հատ ձու,
2 ճ/գ ալյուր,
2 ճ/գ պաքսիմատ,
աղ,
սև պղպեղ,
ձեթ ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
Դդմիկները լվանալ և քերել բարակ քերիչով։ Վրան աղ լցնել և թողնել 10-15 րոպե, որպեսզի ջուրը առանձնանա։ Դդմիկից առաջացած ջուրը քամիչով քամել։
Գազարը քերել և ավելացնել դդմիկի վրա։
Ճզմած սխտորը , սոխը, կտրատած սամիթը, համեմել պղպեղով։ Ավելացնել նաև հարած ձվերը, պաքսիմատը և ալյուրը։ Բոլորը միասին լավ խառնել։
Թավայի մեջ լցնել ձեթ և տաքացնել։
Ձևավորել կոտլետներ և երկու կողմից տապակել տաքացած ձեթի մեջ։