Ես պարզեցի, թե ինչու է սուր փշոտ կողմը քերիչի վրայի
Գրեթե բոլորը տասնամյակներ շարունակ օգտագործում են քերիչ խոհանոցում և մինչ օրս չգիտեն, թե ինչի համար են նախատեսված դրա որոշ հատվածները։
Եվ այս հարցին ինձ պատասխանեց տարեց մորաքույրս. Պարզվում է՝ սովետական տնային տնտեսուհիները բանջարեղենն ու մրգերը քամում էին այս կողմով, որպեսզի դրանցից ավելի քամեն հյութը։ Ադպես խյուս է ստացվում, որը տվել են երեխաներին և իրենք խմեն կամ ուտեն։
Խյուսի պատրաստման այս մեթոդից գրեթե բոլորը հրաժարվեցին՝ բոլոր քերիչները մետաղական են, և երբ խնձոր քսես, նման հյութի մեջ օգտակար բան չի մնա։
Պայմանավորված է նրանով, որ քերիչ կողմն այլեւս չի օգտագործվել, և դրա անմիջական նպատակը մոռացվել է։ Այսօր հյութի և կարտոֆիլի խյուսի և հյութի համար շատ սարքեր կան, դրա շնորհիվ քերիչով հնարավոր է մանրացնել կրեկերները, մանրացնել հատիկավոր համեմունքներ, ընկույզներ և քերել ցիտրուսների կեղևները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։