Ես գտա այն՝ կատարյալ տավարի մսի պատրաստման բաղադրատոմս․ Իզուր չէ, որ այն անվանում են Կրեմլ
Նուրբ և հյութալի տավարի միսը, որը եփում է կարագի մեջ 2 ժամ, կհագեցնի ամենախստապահանջ հաճախորդին ռետորաններում։ Վստահ չեմ, որ իրականում այս ուտեստը մատուցվել է Կրեմլում, բայց կասկած չկա, որ այն շատ համեղ է։
Ձեզ հարկավոր է․
1 կգ տավարի միս
2 սոխ
10 պճեղ սխտոր
150 մլ ջուր
200 գ կարագ
1 ճ.գ. աղ
1 ճ.գ. շաքարավազ
1 ճ.գ. 9% քացախ
Կտրեք միսը միջին կտորներով:
Մաքրել սոխը և սխտորը և մանրակրկիտ լվանալ:
Սոխը օղակների կտրատել։ Սխտորը մանր կտրատել։ Կարագը կտրատել մեծ խորանարդների։
Մսի կտորները դնել հաստ պատերով կաթսայի կամ թավայի մեջ։ Մսի վրա դնել սոխի օղակները։
Մսի վրա լցնել տաք ջուր և սոխի վրա դնել կարագի կտորներ։
Կափարիչով փակել տապակը և դնել ամենաբարձր կրակի վրա։ Երբ այն սկսի եռալ, կրակը ցածրացրեք և եփեք մեկ ժամ:
Մեկ ժամ անց սխտորը լցրեք տապակի մեջ։ Ավելացնել շաքարավազ, աղ և քացախ: Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
Եփեք ևս մեկ ժամ, կափարիչը մի հանեք։ Համեղ ուտեստը պատրաստ է, բարի ախորժակ:
Տավարի միսը աղացեք․․․ Քյուֆթա պատրաստելու եղանակը իր բոլոր գաղտնիքներով
Այսօր ձեզ ենք ներկայացնում քյուֆթայի պատրաստման եղանակը։ Այն պատրաստելու համար մեծ ջանքեր հարկավոր չէ գործադրել, պարզապես ճիշտ տեղնիկա և չափաբաժիններ։
Այսպիսով համեղ քյուֆթա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր․
700 գ տավարի միս,
1 հատ սոխ,
50 մլ կաթ,
50 մլ կոնյակ,
100 մլ կարմիր չոր գինի,
50 գ սերուցքային կարագ,
1 կ նուռ,
Աղ, Սև աղացած պղպեղ, Կանաչեղեն
Վերցնել թարմ տավարի միս, լավ լվանալ։ Միսը կտրատել կլոր կտորների։ Ամենաքիչը 3 անգամ անցկացնել մսաղացով։ Միսը պետք է դառնա էլաստիկ զանգված։ ֆարշի վրա ավելացնել աղ, սև պղպեղ և շատ լավ խառնել։
Ավելացնել կոնյակը և խառնել։ Ավելացնել կաթ, կրկին խառնել։ Սոխը մանրեցնել, ավելացնել մսի վրա և լավ խառնել։ Պիալայի միջոցով մսին տալ ֆորմաներ։ Ջուրը եռացնել, ավելացնել աղ և կարմիր գինի։ Ձեռներով խախալ մսի հետ և գցել եռացող ձրի մեջ։ Եփել 25 րոպե։