Ես չգիտեմ խոզապուխտ պատրաստելու ավելի պարզ բաղադրատոմս․ Բնական, համեղ, անուշաբույր

Դիտումներ 354

Ես չգիտեմ խոզապուխտ պատրաստելու ավելի պարզ բաղադրատոմս․ Բնական, համեղ, անուշաբույր

Բաղադրիչներ

1,5 կգ միս (խոզապուխտ)

1 լիտր ջուր

100 գ աղ

պտղունց աղացած չոր համեմ

5 հատ սև պղպեղ

5 բուրավետ ոլոռ

Դափնու տերեւ


 

1. Պատրաստել աղաջուրը՝ եռացնել ջուրը, ավելացնել բոլոր համեմունքներն ու դափնու տերեւը։ Եռացնել 1 րոպե, տարան հանել կրակից։

2. Սառեցված աղաջուրը լցնել մեծ ներարկիչի մեջ: Միսը ներարկիչով ծակեք բոլոր կողմերից։ Կարևոր է ծակել տարբեր հաստությամբ, քանի որ դրանից է կախված ապագա մսի հյութեղությունն ու համը։

3. Մնացած աղաջրի մեջ ընկղմել միսը, ծածկել կափարիչով ծանրությամբ։ Դնել սառնարանում 3 օր՝ միսը ամեն օր շրջելով, որպեսզի ապահովվի համաչափ աղով։

4. 3 օր հետո միսը պարանով քաշեք ու փաթաթեք թաղանթով։

5. Ջերմաստիճանը հասցրեք 80 աստիճանի (սկսվել է ակտիվ գոլորշու առաջացումը), կրակն իջեցրեք մինչև նվազագույնը, միսը դրեք թավայի մեջ և եփեք 2,5 ժամ՝ չթողնելով, որ ջերմաստիճանը բարձրանա։ Նշված ժամանակից հետո դրա վրա սառը ջուր լցնել, ամբողջովին սառչել և ևս մի երկու ժամ պահել սառը վիճակում։

 

Համեղ տնական խոզապուխտը պատրաստ է ուտելու: Ապրանքը կարելի է պահել սառնարանում մինչև 5 օր, բայց հազվադեպ է պատահում, որ նման համեղ ուտելիք 3 օրվա ընթացքում չուտեն։



Հավով և խաղողով աղցանի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, նաև օգտակար է

Բաղադրամասեր․

  • հավի կրծքամիս 400 գ
  • շամպինիոններ 250 գ
  • հավի ձու 3 հատ.
  • Պանիր 100 գ
  • Խաղող 300 գ
  • Նուշ 100 գ
  • Սալորաչիր 100 գ
  • Մայոնեզ համ
  • Կարրի
  • աղ

 


Հավի կրծքամիսը կտրատել բարակ շերտերով, յուրաքանչյուրի երկու կողմերում կարրի ցանել և աղ: Տապակել մինչև փափկի մի փոքր բուսայուղի մեջ։ Ֆիլեն տեղափոխում ենք առանձին ափսեի մեջ և թողնում, որ սառչի։

Սունկը կտրատել փոքր խորանարդիներով և նաև տապակել։ Տապակելու վերջում սունկը համեմում ենք աղով։

Սալորաչիրը 10-15 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ և մանր կտրատեք։



Հավը նույնպես մանր կտրատել։

Մենք սկսում ենք աղցան ձևավորել: Առաջին շերտի մեջ դնել հավը, վրան շաղ տալ մանր կտրատած նուշը։ Պատել մայոնեզով։ Աղցանի հաջորդ շերտը սալորաչիր է և նորից մի քանի ընկույզ:

 

 

Ձվերը քերել ընկույզների վրա, քսել մայոնեզով։ Սունկը դնել, վրան ընկույզ ցանել, մի քիչ էլ մայոնեզ ու հարթեցնել։ Աղցանը շաղ տալ պանրով և կրկին քսել մայոնեզ։

Շերտավոր աղցանը զարդարում ենք կիսով չափ կտրատած կանաչ խաղողով։



Ամենաընթերցվածը