Ես չեմ կարող մեկ օր առանց դրա մնալ՝ դդումի առողջարար ըմպելիք, որն արժե գոնե մեկ անգամ փորձել: Թույլ տվեք պատմել ձեզ այդ մասին
Ես չեմ կարող մեկ օր առանց դրա մնալ՝ դդումի առողջարար ըմպելիք, որն արժե գոնե մեկ անգամ փորձել: Թույլ տվեք պատմել ձեզ այդ մասին
Մենք բոլորս գիտենք, թե որքան օգտակար է դդումը: Հատկապես ամռանը փորձեք պատրաստել դդումից հետաքրքիր ըմպելիքներ, որոնք ոչ միայն համեղ կլինեն, այլև օգտակար կլինեն ձեր առողջության համար:
Միևնույն ժամանակ, բացի դդումից, գործնականում ոչ մի բան պետք չէ. հիմա ես թեյը փոխարինում եմ նման ըմպելիքով, իհարկե ոչ միշտ, բայց օրը մեկ անգամ անպայման խմոում եմ, քանի որ առանց դրա օրս չեմ պատկերացնում։ Իսկ հիմա ասեմ ավելին ՝
Շատերը գիտեն դդումի օգտակար հատկությունների մասին. առաջին հերթին, դդումն օգտագործվում է որպես մաքրող միջոց այն նյութերից, որոնք այնքան էլ անհրաժեշտ չեն մեզ համար (կարծում եմ՝ բոլորն ինձ հասկացան), բացի այդ, այն կալորիականություն չունի։ Արագացնում է նյութափոխանակությունը, հեռացնում է ավելորդ ջուրը: Եվ եթե դուք այնքան էլ լավ չեք քնում, ապա այստեղ դդումն ու դրանից ըմպելիքները ճիշտ են, հատկապես մեղրի հետ համատեղ՝ հիանալի միջոց են անքնության դեմ, բայց խորհուրդ չի տրվում խմել դդմի ըմպելիքները մեծ բաժակներով: Դդումը ունի միզամուղ հատկություն։
Շատերը գիտեն, որ դդումը բարելավում է մարսողությունը։ Դդումը օգնում է ամրապնդել այն և պահպանել արյան ճնշումը նորմալ արժեքներում, քանի որ այն կանխում է ավելորդ սթրեսի և լարվածության առաջացումը. շատերի համար դա կարևոր կետ է:
Եվ քանի որ գալիս է գարուն, ձմեռից հետո կարող ենք զգալ վիտամինների և օգտակար հանքանյութերի պակաս, որոնք կարող են ազդել օրգանիզմի պաշտպանիչ հատկությունների վրա, և գարունն այն ժամանակը չէ, երբ դրա կարիքը կա, բայց անհրաժեշտ հանքանյութերի բավարար քանակություն կա դդմի մեջ։ Ոմանք կարծում են, որ դդումն ի զորու է վերականգնել երիտասարդությունն ու երկարակեցությունը, բայց, իհարկե, դա հաստատ ասել հնարավոր չէ։
Հիշեք, որ միշտ չէ, որ բոլորի համար հնարավոր է որոշակի մթերքներ ուտել, օրինակ, եթե դուք անհանդուրժող եք բանջարեղենի նկատմամբ՝ մեր դեպքում՝ դդմի նկատմամբ։
Ինչպես են պատրաստվում դդումի ըմպելիքները.
Բացի դդումից, ձեզ հիմնականում ոչինչ պետք չէ, և դա բավականին պարզ է: 200 գրամ դդմի համար մեզ անհրաժեշտ է 2 ճաշի գդալ մեղր։
Դդումը եփեք մինչև փափկի, և օգտագործեք բլենդեր (կամ պատառաքաղ) դրանից խյուս պատրաստելու համար, որից հետո պետք է մի քիչ ջուր ավելացնել, խտությունը նման կլինի կեֆիրին կամ դոնդողին։ Հենց ըմպելիքը սառչի, քաղցրացրեք այն մեղրով (բաղադրատոմսի մեջ՝ 2 ճ/գ, բայց դուք առաջնորդվում եք ձեր ճաշակով)։
Երկար օրվա վերջում խմիչքը կթուլացնի լարվածությունը և հոգնածությունը, հատկապես, եթե այն շատ ցուրտ չէ (բայց մենք նաև տաք չենք խմում):
Ըմպելիքին կամայականորեն ավելացնում են համեմունքներ՝ կիտրոնի կեղև (կամ հյութ, բայց դա ինձ այնքան էլ դուր չեկավ), դարչին, վանիլ կամ մշկընկույզ: Ոմանք զարդարում են կրեմով (հարած), բայց դա բացարձակապես մեծ դեր չի խաղում, բացառությամբ կալորիականության,համեմունքները՝ դրանք ուժեղացնում են օգտակար հատկությունները, հատկապես բնական դարչինը:
Ընդհանրապես, կան շատ ավելի տարբեր բաղադրատոմսեր՝ զուգորդված օրինակ սև թեյի կամ կաթի հետ, բայց առայժմ ես նախընտրում եմ այս ըմպելիքը։ Իհարկե, դուք կարող եք կիսվել դդումի խմիչքի կամ ճաշատեսակների ձեր բաղադրատոմսերով:
Հիշեք, որոշ մթերքներ և դրանց ընդգրկումը սննդակարգում պետք է քննարկել ձեզ առաջնորդող մասնագետի հետ: