Ես չէի պատկերացնում, որ ամենահասարակ կարտոֆիլից կարող եմ այսպիսի համեղագույն ուտեստ ստանալ

Դիտումներ 372

Ես չէի պատկերացնում, որ ամենահասարակ կարտոֆիլից կարող եմ այսպիսի համեղագույն ուտեստ ստանալ

Ձեզ անհրաժեշտ է

2 կգ քաղցր կարտոֆիլ, չկեղևավորված և կտրված քառակուսի  կտորներով

2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ

3/4 թեյի գդալ աղացած չաման

3/4 թեյի գդալ աղացած համեմ

1/2 թեյի գդալ աղ

2 թեյի գդալ լայմի քերած կեղև

1 ճաշի գդալ լայմի հյութ

1/2 թեյի գդալ մանրացված կարմիր պղպեղ

1/2 թեյի գդալ աղացած պղպեղ

Տեղադրեք թխելու ամանները ջեռոցի վերին և ստորին դարակներում, տաքացնել մինչև 220°C: Միջին ամանի մեջ խառնել քաղցր կարտոֆիլը, ձեթը, չամանը, համեմը և աղը, մինչև քաղցր կարտոֆիլը հավասարապես ծածկվի: Հավասար շերտով քսել 2 մեծ թխման թերթիկների վրա։

Թողել ջեռոցում 25 րոպե։ Զգուշորեն շրջեք քաղցր կարտոֆիլը և պտտեք տապակները, շարունակեք տապակել մինչև փխրուն և ոսկե դարչնագույն դառնալը, ևս 10 րոպե:

Միևնույն ժամանակ, փոքր ամանի մեջ հարել լայմի քերուկը, լայմի հյութը, մանրացված կարմիր պղպեղը և պղպեղը, մինչև միասեռ զանգված դառնալը: Լցնել լայմի հյութի խառնուրդը քաղցր կարտոֆիլի վրա։

Բարի ախորժակ



Կարտոֆիլի օգնությամբ բուժեք լյարդը, աղիները, ստամոքսը և այլն

Կարտոֆիլը բուժիչ հատկություններ ունի հետևաբար, այն կարող է օգտագործվել ինչպես բժշկական, այնպես էլ էսթետիկ բազմաթիվ խնդիրների բուժման համար:

Բացի այդ, կարտոֆիլի կեղև ուտելը օրգանիզմը հարստացնում է մի շարք արժեքավոր բաղադրիչներով։ Օրինակ՝ ածխաջրեր, սպիտակուցներ, C և B6 վիտամիններ, կալիում, երկաթ, մագնեզիում և ցինկ։ Սակայն պետք է հիշել, որ եփելու ընթացքում վիտամին C-ն կորչում է։

Հում կարտոֆիլի հյութը օգտակար է բազմաթիվ հիվանդությունների համար, ինչպիսիք են ստորև բերվածները․


Ամրապնդում է իմունային համակարգը
Թունազերծում է մարմինը
Լուծում է մաշկային խնդիրները
Օգտագործվում է որպես քաղցկեղի թերապիայի մաս

 

 

Օգնում է գաստրիտի և ստամոքսի այլ խնդիրների դեպքում

Նվազեցնում է արյան շաքարը
Օգնում է լյարդի և երիկամների խնդիրների դեպքում
Օգնում է անեմիայի խնդիրների դեպքում
Թեթևացնում է արթրիտը
Արդյունավետ է փորկապության դեմ

 
Կարտոֆիլի հյութն ունի հատկություններ, որոնք օգնում են գաստրիտների և խոցերի դեմ․

Դրա համար խորհուրդ է տրվում նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ մի ճաշի գդալ կարտոֆիլի նոսրացված հյութ ընդունել մի փոքր ջրի հետ։

Հատկապես ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի բուժման ժամանակ խորհուրդ է տրվում (50 մլ) կարտոֆիլի հյութ ընդունել դատարկ ստամոքսին։ Եվ նաև կես դեցիլիտր, բայց ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ։



Շնչառական խնդիրներ և արյան շաքարի դեպքում․

Կարտոֆիլի հյութը բարենպաստ ազդեցություն ունի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման վրա։ Եվ նաև թոքերի և շնչառական օրգանների հիվանդությունների բուժման համար, նույնիսկ այնպիսի լուրջ հիվանդություններով, ինչպիսին էմֆիզեմն է:

Լյարդի և երիկամների հիվանդություններ.

 

 

Հում կարտոֆիլի հյութը թունազերծող ազդեցություն ունի և օգնում է մաքրել լյարդը։ Ամեն առավոտ նախաճաշից կես ժամ առաջ խմել 200 գ հում կարտոֆիլից ստացված հյութ։

Բայց, զգույշ եղեք հում կարտոֆիլի հյութ պատրաստելիս։ Այն պետք է միշտ օգտագործել թարմ վիճակում՝ պատրաստվելուց անմիջապես հետո։ Ձեր օգտագործած կարտոֆիլը պետք է հնարավորինս թարմ լինի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը