Ես չէի պատկերացնում, որ ամենահասարակ կարտոֆիլից կարող եմ այսպիսի համեղագույն ուտեստ ստանալ
Ձեզ անհրաժեշտ է
2 կգ քաղցր կարտոֆիլ, չկեղևավորված և կտրված քառակուսի կտորներով
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
3/4 թեյի գդալ աղացած չաման
3/4 թեյի գդալ աղացած համեմ
1/2 թեյի գդալ աղ
2 թեյի գդալ լայմի քերած կեղև
1 ճաշի գդալ լայմի հյութ
1/2 թեյի գդալ մանրացված կարմիր պղպեղ
1/2 թեյի գդալ աղացած պղպեղ
Տեղադրեք թխելու ամանները ջեռոցի վերին և ստորին դարակներում, տաքացնել մինչև 220°C: Միջին ամանի մեջ խառնել քաղցր կարտոֆիլը, ձեթը, չամանը, համեմը և աղը, մինչև քաղցր կարտոֆիլը հավասարապես ծածկվի: Հավասար շերտով քսել 2 մեծ թխման թերթիկների վրա։
Թողել ջեռոցում 25 րոպե։ Զգուշորեն շրջեք քաղցր կարտոֆիլը և պտտեք տապակները, շարունակեք տապակել մինչև փխրուն և ոսկե դարչնագույն դառնալը, ևս 10 րոպե:
Միևնույն ժամանակ, փոքր ամանի մեջ հարել լայմի քերուկը, լայմի հյութը, մանրացված կարմիր պղպեղը և պղպեղը, մինչև միասեռ զանգված դառնալը: Լցնել լայմի հյութի խառնուրդը քաղցր կարտոֆիլի վրա։
Բարի ախորժակ
Կարտոֆիլի օգնությամբ բուժեք լյարդը, աղիները, ստամոքսը և այլն
Կարտոֆիլը բուժիչ հատկություններ ունի հետևաբար, այն կարող է օգտագործվել ինչպես բժշկական, այնպես էլ էսթետիկ բազմաթիվ խնդիրների բուժման համար:
Բացի այդ, կարտոֆիլի կեղև ուտելը օրգանիզմը հարստացնում է մի շարք արժեքավոր բաղադրիչներով։ Օրինակ՝ ածխաջրեր, սպիտակուցներ, C և B6 վիտամիններ, կալիում, երկաթ, մագնեզիում և ցինկ։ Սակայն պետք է հիշել, որ եփելու ընթացքում վիտամին C-ն կորչում է։
Հում կարտոֆիլի հյութը օգտակար է բազմաթիվ հիվանդությունների համար, ինչպիսիք են ստորև բերվածները․
Ամրապնդում է իմունային համակարգը
Թունազերծում է մարմինը
Լուծում է մաշկային խնդիրները
Օգտագործվում է որպես քաղցկեղի թերապիայի մաս
Օգնում է գաստրիտի և ստամոքսի այլ խնդիրների դեպքում
Նվազեցնում է արյան շաքարը
Օգնում է լյարդի և երիկամների խնդիրների դեպքում
Օգնում է անեմիայի խնդիրների դեպքում
Թեթևացնում է արթրիտը
Արդյունավետ է փորկապության դեմ
Կարտոֆիլի հյութն ունի հատկություններ, որոնք օգնում են գաստրիտների և խոցերի դեմ․
Դրա համար խորհուրդ է տրվում նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ մի ճաշի գդալ կարտոֆիլի նոսրացված հյութ ընդունել մի փոքր ջրի հետ։
Հատկապես ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի բուժման ժամանակ խորհուրդ է տրվում (50 մլ) կարտոֆիլի հյութ ընդունել դատարկ ստամոքսին։ Եվ նաև կես դեցիլիտր, բայց ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ։
Շնչառական խնդիրներ և արյան շաքարի դեպքում․
Կարտոֆիլի հյութը բարենպաստ ազդեցություն ունի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման վրա։ Եվ նաև թոքերի և շնչառական օրգանների հիվանդությունների բուժման համար, նույնիսկ այնպիսի լուրջ հիվանդություններով, ինչպիսին էմֆիզեմն է:
Լյարդի և երիկամների հիվանդություններ.
Հում կարտոֆիլի հյութը թունազերծող ազդեցություն ունի և օգնում է մաքրել լյարդը։ Ամեն առավոտ նախաճաշից կես ժամ առաջ խմել 200 գ հում կարտոֆիլից ստացված հյութ։
Բայց, զգույշ եղեք հում կարտոֆիլի հյութ պատրաստելիս։ Այն պետք է միշտ օգտագործել թարմ վիճակում՝ պատրաստվելուց անմիջապես հետո։ Ձեր օգտագործած կարտոֆիլը պետք է հնարավորինս թարմ լինի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։