Ես ցավում եմ․ Ի՞նչ կլինի, եթե գիշերը հաց ուտեք, բժիշկն ասաց այս հարցի պատասխանը
Հացը ածխաջրերի հիմնական աղբյուրն է և լայնորեն օգտագործվում է որպես խորտիկների հիմք:
Հետազոտողները նշում են, որ հաց ուտելը ազդում է առողջ մարդկանց արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա։
Հաց ուտելը կարող է հանգեցնել արյան գլյուկոզի մակարդակի բարձրացմանը ուտելուց հետո մի քանի ժամվա ընթացքում:
Այս ազդեցությունը կարող է կարևոր լինել այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են շաքարախտով կամ արյան գլյուկոզի մակարդակի հետ կապված այլ հիվանդություններով:
Միաժամանակ հացը ածխաջրերի աղբյուր է, որոնք կարեւոր են օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար։
Ինչպես նշեց սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան, ուշ ժամին հաց ուտելը կարող է հանգեցնել ավելորդ կիլոգրամների ավելացմանը։
Քնելուց առաջ մարմինը ստանում է լրացուցիչ էներգիա, որը պետք է ծախսվի։
Եթե դուք սովոր եք պարբերաբար հաց ուտել, ընտրեք որակյալ և նիհարեցնող հաց և հաշվի առեք սպառման քանակն ու ժամանակը։
Տան պայմաններում պատրաստեք անհավանական համեղ հաց․ Շատ պարզ բաղադրատոմս, որը ձեզ դուր կգա
Թխելու համար մեզ հացի ալյուր է պետք։ Պատրաստված է ձմեռային և գարնանային կոշտ ցորենից։ Այս ալյուրը պարունակում է 12-13% սնձան: Բայց եթե չեք գտնում, նշանակություն չունի, կարող եք սովորական, ցորենի ալյուր օգտագործել:
Բաղադրություն․
տաք ջուր - 0,3 լ
չոր խմորիչ - 8 գ
հալած կարագ - 3 ճ/ գ
աղ - 1 թ/գ
մեղր - 1 թ/գ
հացի ալյուր - 320 գր
ցորենի ալյուր - 6 ճ/ գ
ձու - 1 հատ
ջուր - 1 ճ /գ.
Երկու տեսակի ալյուրը մաղում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնել խմորիչը և խառնել։
Ջրից լցնում ենք 3 ճ/գ, իսկ մնացած ջրին ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ կարագ ու մեղր։ Լավ խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք։
Պատրաստի ջուրը լցնում ենք ալյուրի զանգվածի մեջ և հարում ենք հարիչով մինչև հարթ լինի։ Այնուհետև ավելացրեք արագությունը և հարեք 4 րոպե։
Հարիչի ամանը ծածկում ենք թաղանթով և թողնում 20 րոպե։
Մնացած տաք ջրին աղ ավելացնել, խառնել և լցնել խմորի մեջ։
Խմորը կլինի կպչուն:
Խմորը դնել թխման ամանի մեջ։ Ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել ևս 20 րոպե։
Այնուհետև հեռացրեք թաղանթը և խմորը թողեք ևս 10 րոպե։
Հացը յուղել ջրի, աղի և ձվի խառնուրդով։
Թխել 180 C ջերմաստիճանում 40-45 րոպե։
Պատրաստի հացը 15 րոպե հովացնում ենք, այնուհետև հանում կաղապարից։ Վրան քսել հալված կարագ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։