Ես ցավում եմ․ Ի՞նչ կլինի, եթե գիշերը հաց ուտեք, բժիշկն ասաց այս հարցի պատասխանը

Դիտումներ 887

Ես ցավում եմ․ Ի՞նչ կլինի, եթե գիշերը հաց ուտեք, բժիշկն ասաց այս հարցի պատասխանը

Հացը ածխաջրերի հիմնական աղբյուրն է և լայնորեն օգտագործվում է որպես խորտիկների հիմք:

Հետազոտողները նշում են, որ հաց ուտելը ազդում է առողջ մարդկանց արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա։ 

Հաց ուտելը կարող է հանգեցնել արյան գլյուկոզի մակարդակի բարձրացմանը ուտելուց հետո մի քանի ժամվա ընթացքում: 

Այս ազդեցությունը կարող է կարևոր լինել այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են շաքարախտով կամ արյան գլյուկոզի մակարդակի հետ կապված այլ հիվանդություններով:

Միաժամանակ հացը ածխաջրերի աղբյուր է, որոնք կարեւոր են օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար։

Ինչպես նշեց սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան, ուշ ժամին հաց ուտելը կարող է հանգեցնել ավելորդ կիլոգրամների ավելացմանը։

Քնելուց առաջ մարմինը ստանում է լրացուցիչ էներգիա, որը պետք է ծախսվի։

Եթե ​​դուք սովոր եք պարբերաբար հաց ուտել, ընտրեք որակյալ և նիհարեցնող հաց և հաշվի առեք սպառման քանակն ու ժամանակը։



Տան պայմաններում պատրաստեք անհավանական համեղ հաց․ Շատ պարզ բաղադրատոմս, որը ձեզ դուր կգա

Թխելու համար մեզ հացի ալյուր է պետք։ Պատրաստված է ձմեռային և գարնանային կոշտ ցորենից։ Այս ալյուրը պարունակում է 12-13% սնձան: Բայց եթե չեք գտնում, նշանակություն չունի, կարող եք սովորական, ցորենի ալյուր օգտագործել:

Բաղադրություն․

տաք ջուր - 0,3 լ
չոր խմորիչ - 8 գ
հալած կարագ - 3 ճ/ գ
աղ - 1 թ/գ
մեղր - 1 թ/գ

հացի ալյուր - 320 գր
ցորենի ալյուր - 6 ճ/ գ
ձու - 1 հատ
ջուր - 1 ճ /գ.

 

Երկու տեսակի ալյուրը մաղում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնել խմորիչը և խառնել։

Ջրից լցնում ենք 3 ճ/գ, իսկ մնացած ջրին ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ կարագ ու մեղր։ Լավ խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք։

 

 

Պատրաստի ջուրը լցնում ենք ալյուրի զանգվածի մեջ և հարում ենք հարիչով մինչև հարթ լինի։ Այնուհետև ավելացրեք արագությունը և հարեք 4 րոպե։

Հարիչի ամանը ծածկում ենք թաղանթով և թողնում 20 րոպե։

Մնացած տաք ջրին աղ ավելացնել, խառնել և լցնել խմորի մեջ։

Խմորը հարել 1-2 րոպե։

Խմորը կլինի կպչուն:

Խմորը դնել թխման ամանի մեջ։ Ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել ևս 20 րոպե։

Այնուհետև հեռացրեք թաղանթը և խմորը թողեք ևս 10 րոպե։



Հացը յուղել ջրի, աղի և ձվի խառնուրդով։

Թխել 180 C ջերմաստիճանում 40-45 րոպե։

Պատրաստի հացը 15 րոպե հովացնում ենք, այնուհետև հանում կաղապարից։ Վրան քսել հալված կարագ։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը