Ես բրինձ ընտրելուց այսպես եմ անում և ահա ինչեր եմ պարզում․ Դուք հաստատ կզարմանաք
Պարզվում է, որ վնասակար բրինձը պատրաստվում է Չինաստանում, որը մեծ քանակությամբ ուղարկվում է արտերկիր։
Այս բրինձն ամբողջությամբ հիմնված է կարտոֆիլի օսլայի վրա, որին պլաստմասսա են ավելացնում՝ ցանկալի վիճակում պահելու համար։
Նման բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը համարժեք է պլաստիկ տոպրակ ուտելուն:
Ուստի բրինձ ուտելուց առաջ ցանկալի է ստուգել այն։ Մենք պատրաստել ենք մի քանի թեստեր, որոնք կօգնեն ձեզ հասկանալ բրնձի որակը:
Բրինձի որակի թեստեր․
Ջրային փորձարկում
Մի մեծ ճաշի գդալ բրինձ ավելացրեք սառը ջրի մեջ և լավ խառնեք: Եթե որոշ ժամանակ անց բրինձը սուզվում է հատակին, ամեն ինչ կարգին է։ Եթե հատիկները լողում են մակերեսի վրա, զգույշ եղեք:
Հրդեհային փորձարկում
Բրինձը լուցկիով վառեք։ Կեղծը անմիջապես կբռնկվի և այրված պլաստիկի հոտ կգա։
Հավանգ փորձարկում
Եթե մի քանի հատիկ մանրացնեք հավանգի մեջ, իսկական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի։ Արհեստական բրնձից մի փոքր դեղնավուն զանգված կստացվի։
Այս եղանակներով բրինձը ստուգելով՝ կարող եք պարզել՝ արդյոք այն որակյալ է, թե կեղծ։
Բրնձի հակացուցումները և ի՞նչ առողջական խնդիրներ է առաջացնում բրինձը
Բրինձը մեր սննդակարգի անբաժանելի մթերքներից է։ Այն համեղ է, ինչպես նաև օգտակար և մի շարք կարևոր վիտամիններ է պարունակում, որոնք անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին։
Բրինձը պարունակում է վիտամին E, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ կալիում, կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, ցինկ, սելեն, յոդ և այլն։
Սակայն բրինձը ունի նաև վնասակար ազդեցություն։ Բրինձը հակացուցված է բոլոր նրանց, ովքեր ալերգիա և անտանելություն ունեն բրնձից։ Բրնձի չարաշահումը վտանգավոր է սրտի համար։
Այն կարող է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման պատճառ դառնալ։ Պետք է բրձի օգտագործումը քչանեն բոլոր նրանք, ովքեր փորկապության խնդիր ունեն, իսկ բրնձի չարաշահումը առաջացնում է փորկապություն։ Նաև կարևոր է , որ բրինձը լավ մաքրած և լվացած լինի։ Չմաքրած բրնձի թաղանթում երկաթի և կալցիումի յուրացմանը խոչընդոտող նյութեր կան։
Իսկ դուք պատրաստե՞լ եք բրնձի շիլա՝ դդումով և խնձորով
Բաղադրությունը․
Երկար բրինձ - 150 գ:
Կովի կաթ - 400 մլ:
Մաքրած դդում - 200 գ:
Խնձոր - 100 գ.
Շաքարավազ
Աղ - ըստ ճաշակի
Կարագ - 30 գ
Լվանալ բրինձը։ Դդումը մանր կտրատել։
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել վառարանին։
Բրինձը ավելացնել կաթին և հասցնել եռման աստիճանի։ Խառնել, որպեսզի շիլան չայրվի։
Երբ շիլան եռա, ավելացրեք դդումը։
Բրինձը եփել 15-20 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։
Ավելացնել շաքարավազ, մի քիչ վանիլային շաքար և աղ՝ ըստ ճաշակի։
Երբ բրինձը գրեթե եփվի, իսկ դդումը փափկի, շիլան մի փոքր հարեք։
Ավելացնել մանր կտրատած խնձորները և եփել 3 րոպե։ Թող շիլան մի քիչ եփվի։
Մատուցել կարագով համեմված շիլա։ Ցանկության դեպքում շաղ տալ սև քնջութի սերմերով։
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։