Ես բրինձ ընտրելուց այսպես եմ անում և ահա ինչեր եմ պարզում․ Դուք հաստատ կզարմանաք

Դիտումներ 545

Ես բրինձ ընտրելուց այսպես եմ անում և ահա ինչեր եմ պարզում․ Դուք հաստատ կզարմանաք

Պարզվում է, որ վնասակար բրինձը պատրաստվում է Չինաստանում, որը մեծ քանակությամբ ուղարկվում է արտերկիր։

Այս բրինձն ամբողջությամբ հիմնված է կարտոֆիլի օսլայի վրա, որին պլաստմասսա են ավելացնում՝ ցանկալի վիճակում պահելու համար։

Նման բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը համարժեք է պլաստիկ տոպրակ ուտելուն:

Ուստի բրինձ ուտելուց առաջ ցանկալի է ստուգել այն։ Մենք պատրաստել ենք մի քանի թեստեր, որոնք կօգնեն ձեզ հասկանալ բրնձի որակը:

Բրինձի որակի թեստեր․

Ջրային փորձարկում

Մի մեծ ճաշի գդալ բրինձ ավելացրեք սառը ջրի մեջ և լավ խառնեք: Եթե ​​որոշ ժամանակ անց բրինձը սուզվում է հատակին, ամեն ինչ կարգին է։ Եթե ​​հատիկները լողում են մակերեսի վրա, զգույշ եղեք:

 

 

Հրդեհային փորձարկում

Բրինձը լուցկիով վառեք։ Կեղծը անմիջապես կբռնկվի և այրված պլաստիկի հոտ կգա։

Հավանգ փորձարկում

Եթե ​​մի քանի հատիկ մանրացնեք հավանգի մեջ, իսկական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի։ Արհեստական ​​բրնձից մի փոքր դեղնավուն զանգված կստացվի։

Այս եղանակներով բրինձը ստուգելով՝ կարող եք պարզել՝ արդյոք այն որակյալ է, թե կեղծ։



Բրնձի հակացուցումները և ի՞նչ առողջական խնդիրներ է առաջացնում բրինձը

Բրինձը մեր սննդակարգի անբաժանելի մթերքներից է։ Այն համեղ է, ինչպես նաև օգտակար և մի շարք կարևոր վիտամիններ է պարունակում, որոնք անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին։ 

Բրինձը պարունակում է վիտամին E, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, մակրոտարրեր և միկրոտարրեր՝ կալիում, կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, ցինկ, սելեն, յոդ և այլն։ 

Սակայն բրինձը ունի նաև վնասակար ազդեցություն։ Բրինձը հակացուցված է բոլոր նրանց, ովքեր ալերգիա և անտանելություն ունեն բրնձից։ Բրնձի չարաշահումը վտանգավոր է սրտի համար։ 

 

 

 

Այն կարող է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման պատճառ դառնալ։ Պետք է բրձի օգտագործումը քչանեն բոլոր նրանք, ովքեր փորկապության խնդիր ունեն, իսկ բրնձի չարաշահումը առաջացնում է փորկապություն։ Նաև կարևոր է , որ բրինձը լավ մաքրած և լվացած լինի։ Չմաքրած բրնձի թաղանթում երկաթի և կալցիումի յուրացմանը խոչընդոտող նյութեր կան։



Իսկ դուք պատրաստե՞լ եք բրնձի շիլա՝ դդումով և խնձորով

Բաղադրությունը․

Երկար բրինձ  -  150 գ:

Կովի կաթ - 400 մլ:

Մաքրած դդում -  200 գ:

Խնձոր - 100 գ.

Շաքարավազ

Աղ  -  ըստ ճաշակի

Կարագ  -  30 գ

Լվանալ բրինձը։ Դդումը մանր կտրատել։

Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել վառարանին։

Բրինձը ավելացնել կաթին և հասցնել եռման աստիճանի։ Խառնել, որպեսզի շիլան չայրվի։

 

 

Երբ շիլան եռա, ավելացրեք դդումը։

Բրինձը եփել 15-20 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։

Ավելացնել շաքարավազ, մի քիչ վանիլային շաքար և աղ՝ ըստ ճաշակի։

Երբ բրինձը գրեթե եփվի, իսկ դդումը փափկի, շիլան մի փոքր հարեք։

Ավելացնել մանր կտրատած խնձորները և եփել 3 րոպե։ Թող շիլան մի քիչ եփվի։

Մատուցել կարագով համեմված շիլա։ Ցանկության դեպքում շաղ տալ սև քնջութի սերմերով։

Բարի ախորժակ!

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը