Կաղամբը այսպես կտրատեք և թողեք չորանա․ Տեսեք ինչ եմ բացահայտել
Չորացրած կաղամբը բավականին լայնորեն օգտագործվում է տնային տնտեսությունում։ Չորացնում են տանը, շերտեր կտրատելուց հետո, սովորական էլեկտրական չորանոցում։ Պահպանման առավելությունն այն է, որ բանջարեղենը մեծապես չորանում է, ծավալը նվազում է և, հետևաբար, քիչ տեղ է զբաղեցնում: Այս բազմազանությունը կարելի է պահել ապակե և պլաստմասե տարաներում։
Բայց անվտանգության և հարմարավետության տեսանկյունից լավագույնն է օգտագործել բնական գործվածքներից պատրաստված պայուսակներ՝ սպիտակեղեն, բամբակ, բամբուկ: Այն պետք է պահվի դրական ջերմաստիճանում, մոտավոր արժեքը չի գերազանցում 15 աստիճանը։
Կաղամբը թթու դրեք այս հիասքանչ բաղադրատոմսով
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի թթու կաղամբի իր ամենահաջող, հուսալի և սիրելի բաղադրատոմսը: Ես կիսվում եմ իմ սեփականը և սիրելի բաղադրատոմսով։
Պատրաստման համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները՝
կաղամբ 1 կգ
գազար 1 հատ
եռացրած ջուր 1 լ
աղ 1 ճ.գ․
Յուրաքանչյուր 1 կգ կաղամբի դիմաց վերցնում եմ ընդամենը 1 գազար, այս հարաբերակցությունը համարվում է ամենաիդեալականը։ Եթե վերցրել եք 2 կգ կաղամբ, ապա վերցրեք 2 միջին չափի գազար։
Կաղամբը, գազարը (քերիչով անցկացրած), սամիթի սերմերը խառնել ըստ ճաշակի։
Կաղամբը լցնում ենք բանկաների կամ մեծ տարայի մեջ։
Մարինադի համար եռացրած ջուրը խառնել աղի հետ և լցնել կաղամբի վրա։
5-6 օր թողնում ենք այդպես։
Ապա կաղամբը լցնում ենք բանկաների մեջ։ Յուրաքանչյուր տարայի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և լցնել աղաջուրը։
Կաղամբը մի երկու օր դնում ենք նկուղում կամ սառնարանում։
Պահպանեք կաղամբը զով տեղում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։