Երեք պարզ միջոց՝ թթու մանդարինները շատ ավելի քաղցր դարձնելու համար

Դիտումներ 649

Երեք պարզ միջոց՝ թթու մանդարինները շատ ավելի քաղցր դարձնելու համար

 

Ցիտրուսային մրգերի չափազանց թթվայնությունը վկայում է այն մասին, որ պտուղը չի հասունացել։ 

Ի՞նչ է ընդունված անել այս դեպքում․

 

Մեթոդ առաջին

Այսպիսով, թթու, չհասած մանդարինները պետք է դնել պատուհանի վրա արևի տակ և թողնել երկու-երեք օր:

Այս ընթացքում նրանք անպայման կհասունանան ու կդառնան շատ ավելի քաղցր։

 

Մեթոդ երկու

Եթե ​​դրսում ամպամած է, ապա մանդարինները դժվար թե հասունանան պատուհանագոգին։ Այս դեպքում ավելի լավ է օգտագործել ջեռուցման համակարգերը:

Այսինքն՝ մանդարինները ավելի մոտ դրեք տան ջեռուցման համակարգին։ Այս դեպքում մեկ-երկու օրը բավական կլինի, որպեսզի ցիտրուսային մրգերը հասունանան ու շատ ավելի քաղցր դառնան։

 

Մեթոդ երրորդ

Եթե ​​իսկապես չեք կարող սպասել, և ցանկություն չկա սպասել մի քանի օր, մինչև մանդարինները հասունանան, ապա կարող եք դրանք պարզապես դնել միկրոալիքային վառարանում և միացնել այն առավելագույն հզորությամբ 20-30 վայրկյան:

Այս հնարքից հետո մանդարիններն ազատվում են ավելորդ թթվից և շատ ավելի քաղցր են դառնում, քան նախկինում։

Ի դեպ, այս բոլոր մեթոդները հիանալի են ցանկացած ցիտրուսային մրգի՝ նարինջի, գրեյպֆրուտի, և ոչ միայն մանդարինի համար։



Բժիշկն ասել է, որ մանդարինի այս տեսակը կարող է թունավոր լինել․ Տարբերեք այն և մի գնեք սուպերմարկետից

Այժմ խանութներում դուք արդեն կարող եք գնել մանդարիններ: Ոմանք սիրում են առանց սերմերով սորտեր, բայց նման պտուղները միշտ չէ, որ հանդիպում են։ Արդյո՞ք անվտանգ է մանդարինները սերմերի հետ ուտելը: Այս մասին խոսել է դիետոլոգ, Ռուսաստանի դիետոլոգների և սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Նատալյա Կրուգլովան։

 

 

Մասնագետի խոսքով՝ առողջ մարդու համար մանդարինի մեջ սերմերի առկայությունը նշանակություն չունի։ Բայց մարսողական համակարգի բորբոքային հիվանդությունների դեպքում (գաստրիտ, գաստրոդուոդենիտ, պեպտիկ խոց) չպետք է սերմերը ուտել: 

Նրանք կարող են առաջացնել սրացում՝ կապված այն բանի հետ, որ ունեն խիտ կառուցվածք, պարունակում են սննդային մանրաթելեր, որոնք կարող են գրգռել լորձաթաղանթը։



Մեծ քանակությամբ մանդարինի սերմերը կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ օրգանիզմի վրա, ասաց սննդաբանը։ Մանդարինի սերմերը պարունակում են օրգանական թթու, որը մեծ քանակությամբ թունավոր է։

Եթե ​​դա օրական 1-2 սերմ է, ապա դրանք առողջությանը չեն սպառնում։ Եթե ​​մարդը, օրինակ, ուտում է մի բուռ նման սերմեր, ապա դա կարող է թունավոր լինել:

 

 

Մարդը կարող է զգալ սրտխառնոց, անհանգստություն, ցավ մարսողական համակարգի երկայնքով, ընդգծել է Նատալյա Կրուգլովան։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը