Երբեք մի կերեք այս մթերքները, եթե ունեք հոդացավ․ Դրանք առաջացնում են բորբոքում

Դիտումներ 1157

Երբեք մի կերեք այս մթերքները, եթե ունեք հոդացավ․ Դրանք առաջացնում են բորբոքում

Դուք կարող եք ազատվել հոդացավերից, եթե ձեր սննդակարգից հանեք այս մթերքները։ 

  • Շաքար և արագ մարսվող ածխաջրեր

Պետք է խուսափել ռաֆինացված շաքարից, քանի որ այն խթանում է ցիտոկինների կոչվող բորբոքային գործոնների արտազատումը: Խուսափեք խմորից, քաղցրավենիքից, շոկոլադից և գազավորված ըմպելիքներից:

 

 

Սահմանափակեք կարտոֆիլի, հացի, բրնձի, սպիտակ ալյուրի արտադրանքի օգտագործումը։ Բացի այդ, այս մթերքների չափից ավելի օգտագործումը հանգեցնում է մարմնի քաշի ավելացման և, հետևաբար, հոդերի սթրեսի։



  • Կարմիր միս և վերամշակված մսամթերք
Այս տեսակի միսը պարունակում է միացություններ և նիտրատներ, որոնք վատթարացնում են հոդերի վիճակը։ Հայտնի է, որ այս նյութերը խթանում են քաղցկեղը:
 
 
  • Անարատ կաթ.

Մեր սննդի այս ծանոթ արտադրանքը պարունակում է նյութեր, որոնք խթանում են բորբոքային ռեակցիաները։​



  • Եգիպտացորենի յուղ

Այս տեսակի յուղը հարուստ է օմեգա-6 ճարպաթթուներով, որոնք մասնակցում են բորբոքային ռեակցիաներին: Եգիպտացորենի յուղը խորհուրդ է տրվում փոխարինել ձիթապտղի, կտավատի, դդմի կամ գետնանուշի յուղով։

  • Գարեջուր.

Գարեջուրը հարուստ է նյութերով, որոնք վերածվում են միզաթթվի։ Օրգանիզմում միզաթթվի ավելցուկի դեպքում դրա աղերը կուտակվում են հոդերի մեջ և առաջացնում հոդերի ցավ:

Գարեջրի նկատմամբ չափազանց մեծ կիրքը հանգեցնում է քաշի ավելացման՝ բոլոր բացասական հետևանքներով։

- Աղ.

Սուպերմարկետի արտադրանքը պարունակում է չափազանց մեծ քանակությամբ աղ և այլ կոնսերվանտներ: 



Ամենաընթերցվածը