Երբեք մի գցեք նարնջի և բանանի կեղևը․ Ահա ինչու
Բանանի և նարնջի կեղևներն ունեն հակաբորբոքային, հակաբակտերիալ և հակասնկային հատկություններ, ինչը նշանակում է, որ դրանք կօգնեն հաղթահարել պզուկները, կանխել մաշկի վրա այսպես կոչված սև կետերի առաջացումը:
Համաձայնեք, որ մենք բոլորս հաճախ դեն ենք նետում մրգերից «կեղևները», մասնավորապես՝ բանանի ու նարնջի կեղևը՝ չհասկանալով, որ դրանք շատ օգտակար հատկություններ ունեն, որոնք մենք հեշտությամբ կարող ենք օգտագործել։
Ավանդաբար, մենք մրգի այս մասերը համարում ենք թափոններ, և դա հասկանալի է. նրանց համը մեզ համար տհաճ է: Նրանք այնքան շատ օգտակար հատկություններ և կիրառություններ ունեն, որ նույնիսկ դժվար է պատկերացնել:
Քանի որ դուք հավանաբար այն մարդկանցից եք, ովքեր բանանի և նարնջի կեղևները նետում են աղբարկղը, մենք ցանկանում ենք ձեզ ամբողջական տեղեկատվություն տրամադրել դրանց վերաբերյալ, որպեսզի հաջորդ անգամ լավ մտածեք դա անելուց առաջ:
Նարնջի կեղև
Նարինջ գնելիս ավելի լավ է ընտրել բնական և օրգանական սորտերը, այսինքն՝ նրանք, որոնք պարունակում են թունաքիմիկատների նվազագույն մակարդակ: Սա շատ կարևոր է, եթե հոգ եք տանում ձեր առողջության մասին:
Եթե կասկածում եք դրանց «ծագմանը», կարող եք հեռացնել թունաքիմիկատների հետքերը հետևյալ կերպ. նարինջները լվանալ մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի և մեկ ճաշի գդալ քացախի խառնուրդով, որը նոսրացրել է մեկ բաժակ ջրի մեջ։
Նարինջի մեջ պարունակվող սննդանյութերից շատերը գտնվում են դրանց կեղևում: Օրինակ՝ մեկ միջին չափի նարինջը պարունակում է մոտ 60 ֆլավոնոիդներ և մոտ 170 տարբեր ֆիտոնուտրիենտներ, որոնք օգտակար են առողջության համար։ Բացի այդ, նարնջի հատկությունները հաջողությամբ օգտագործվում են մաշկի խնամքի, ինչպես նաև առօրյա կյանքում։
Նարնջի կեղևը պարունակում է նյութեր, որոնք լավացնում են մարսողությունը և արագացնում նյութափոխանակությունը։ Այն օգնում է բնական ճանապարհով պայքարել գազի, այրոցի, փսխման և փորկապության դեմ:
Նարնջի կեղևը, փոշու վերածված, ունի խորխաբեր հատկություն, այն օգնում է հեռացնել լորձը շնչառական ուղիներից, թեթևացնում է ասթման և նվազեցնում հազը:
Բանանի կեղևը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք օգնում են պայքարել կամ նույնիսկ կանխել տարբեր հիվանդությունների և առողջական խնդիրների դեմ:
Բանանի կեղևն օգնում է զտել ջուրը իր ներծծող հատկությունների շնորհիվ՝ կլանելով այնպիսի նյութեր, ինչպիսիք են պղինձը և կապարը:
Եթե ձեզ մոծակ կամ այլ միջատ է խայթել, կարող եք պարզապես բանանի կեղևով սրբել կծած հատվածը՝ քորը թեթևացնելու համար։
Եթե յուրաքանչյուր երկու օրը մեկ 2 րոպե տեւողությամբ բանանի կեղեւը քսեք ձեր ատամներին, ապա մի քանի շաբաթից ձեր ատամները զգալիորեն կսպիտակվեն։
Բանանի կեղևն օգտակար է նաև գորտնուկների դեմ պայքարելու համար, ինչպես նաև որպես պրոֆիլակտիկ միջոց։ Պարզապես քսեք ձեր մաշկի խնդրահարույց հատվածը բանանի կեղևով և շատ շուտով դրական արդյունք կնկատեք։
Ի վերջո, բանանի կեղևը կարող է դառնալ անփոխարինելի կենցաղային օգնություն, քանի որ դրանք փայլ են հաղորդում կահույքին։ Ձեզ անհրաժեշտ է միայն բանանի կեղևը քսել կահույքի վրա, իսկ հետո բամբակյա կտորով հեռացնել կեղտը:
Բանանի կաթը պարզապես առողջության և գեղեցկության էլիքսիր է
Այս հիանալի կոկտեյլը կօգնի ձեզ լինել առույգ, կենսուրախ և առողջ։ Հատկապես օգտակար է նման ըմպելիք խմել աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում։ Իսկ եթե նկատում եք, որ ձեր մազերը խունացել են, եղունգները՝ փխրուն, իսկ աչքերի տակ մուգ շրջանակներ են առաջացել, անմիջապես սկսեք խմել այս կոկտեյլը։ Ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմեք և մեկ շաբաթից կփայլեք:
Բանանի սմուզիի օգտակար հատկությունները
1. Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Կոկտեյլում A և C վիտամինների բարձր պարունակությունն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին իմունային համակարգը պահպանելու համար։
2. Բարելավում է մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքը։
Կալիումը, որը պարունակվում է թե՛ կաթնամթերքի, թե՛ բանանի մեջ, ամենից դրական է ազդում մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքի վրա։
3. Լավ է սրտի համար։
Բանանը հարուստ է կալիումով, իսկ կաթը՝ կալցիումով: Այս երկու միկրոտարրերը միասին պաշտպանում են սրտի մկանների առողջությունը:
4. Նպաստում է քաշի կորստին։
Եթե դուք երկար ժամանակ փորձում էիք նիհարել առանց հաջողության, փորձեք ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմել մրգային հյութերի և նախաճաշի հացահատիկի փոխարեն: Սա հիանալի միջոց է նիհարելու համար՝ առանց ձեր առողջությունից ոչ մի ունցիա կորցնելու:
5. Ամրացնում է ոսկորները։
Հայտնի «կաթի» հետքի տարրերից կարելի է նշել մագնեզիումը, ֆոսֆորը, կալիումը և կալցիումը։ Նրանք օգնում են պահպանել ոսկորների և ատամների ամբողջականությունն ու ամրությունը:
Բաղադրությունը:
+ 300 գ կաթ,
+ 3 ճաշի գդալ չոր վարսակի ալյուր,
+ 1 բանան,
+ 1 ճաշի գդալ մեղր։
Նախապատրաստություն
Նախ փաթիլները լցնել 3-4 ճաշի գդալ կաթով և զանգվածը մանրացնել բլենդերի մեջ, ապա այնտեղ ավելացնել մանր կտրատած բանանը, ամեն ինչ հարել մեկ գդալ մեղրով և ավելացնել մնացած կաթը։
Օգտագործեք բնական վարսակի ալյուր, քանի որ դրանք պարունակում են ամենաշատ վիտամինները, ինչպես նաև խմեք ըմպելիքը թարմ պատրաստված։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։