Սխտորով հացեր․ Բաղադրատոմս, որը պարզ է, բայց համեղ և կշտացնող
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
1 բագետ
2 պճեղ սխտոր
185 գ պանիր
50 գ կարագ 82,5%
5 ճյուղ սամիթ
Միացրեք ջեռոցը, որպեսզի տաքանա մինչև 180 աստիճան։ Մաքրել 2 պճեղ սխտորը և մանրացնել։ Սամիթի 5 ճյուղը լվանալ, ցողուններից կանաչիները կտրատել և մանր կտրատել։
Կոշտ պանիրը կտրատել շերտերով: Պանրից փոքրիկ քառակուսիներ պատրաստեք։ Պանրի քանակությունը կարգավորեք ըստ ճաշակի, մեզ անհրաժեշտ էր մոտ 185 գ։
Տաքացրեք տապակը կամ փոքր կաթսան և ավելացրեք 50 գ 82,5% յուղայնությամբ կարագ։ Հալեցրեք այն մարմանդ կրակի վրա։ Ձեթը վերցնել կրակից, ավելացնել սխտորն ու սամիթը, խառնել։
Բագետի մեջ խորը կտրվածքներ արեք 45 աստիճանի անկյան տակ։ Մի կտրեք մինչև վերջ, որպեսզի բագետը չբաժանվի մասերի։ Բագետը դրեք փայլաթիթեղի շերտի վրա։
Պանրի կտորները դրեք բագետի կտորների մեջ և ցողեք հալված կարագով, աղացած սխտորով և սամիթով:
Բագետն ամբողջությամբ փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ, դնել թխման թերթիկի վրա և դնել 10 րոպե նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև թողեք մի փոքր սառչի և անմիջապես մատուցեք։