Երբևէ պատրաստե՞լ եք այս կանաչիից
Խավարծիլը բույս է, որը շատերն անտեսում և ընկալում են որպես մոլախոտ, բայց դրանով կարելի է աղանդեր պատրաստել:
Մայիսը բուռն ընթացքի մեջ է խավարծիլ սեզոնի համար, ինչը նշանակում է, որ դուք կարող եք փորձարկել նոր համային տեսականի և համադրություններ: Խավարծիլը պատկանում է հնդկացորենի ընտանիքի խոտածածկ բույսերին: Այն հանդիպում է Ասիայում, Սիբիրում և Եվրոպայում: Շատերը ուշադրություն չեն դարձնում մեծ տերևներով բույսին և այն համարում են մոլախոտ, բայց դա չի խանգարում ոմանց այն օգտագործել համեղ աղանդեր պատրաստելու համար:
Խավարծիլ տերեւների տերեւաթափերն ուտում են: Քաղցր ու թթու խավարծիլն օգտագործվում է կարկանդակների, թխվածքաբլիթների, փշրանքների մեջ, պատրաստում են ջեմ, ժելե, մուսս, պուդինգներ, շողոքորթ մրգեր, շոգեխաշած մրգեր, ժելե և շատ այլ աղանդեր: Օրինակ, Բրիտանիայում, Իռլանդիայում և ԱՄՆ -ում խավարծիլով կարկանդակը բավականին հայտնի և սիրված ուտեստ է:
Խավարծիլ տերեւների տերեւաթափերն ուտում են: Քաղցր ու թթու խավարծիլն օգտագործվում է կարկանդակների, թխվածքաբլիթների, փշրանքների մեջ, պատրաստում են ջեմ, ժելե, մուսս, պուդինգներ, շողոքորթ մրգեր, շոգեխաշած մրգեր, ժելե և շատ այլ աղանդեր: Օրինակ, Բրիտանիայում, Իռլանդիայում և ԱՄՆ -ում խավարծիլով կարկանդակը բավականին հայտնի և սիրված ուտեստ է: