Երբ իմանաք այս բացահայտումների մասին, այլևս գիշերային ժամերին հաց չեք ուտի. Մի վնասեք ձեր թանկ առողջությունը

Դիտումներ 314
Երբ իմանաք այս բացահայտումների մասին, այլևս գիշերային ժամերին հաց չեք ուտի. Մի վնասեք ձեր թանկ առողջությունը

Բոլորս էլ գիտենք, որ երեկոյան ուշ ժամի խորհուրդ չի տրվում ուտել: Սակայն քչերն են, որ դիմանում են "գայթակղությանը": Միգուցե դա նրանից է, որ չեն հասկանում, թե ինչու է դա վնասակար և ինչ հետևանքների կարող է հանգեցնել: Հուսով ենք, այս "թեթև" նյութը կօգնի Ձեզ ավելի լավ պատկերացնել հարցի լրջությունը:

Այսօր մեր սնունդը պարունակում է բավական հեշտ յուրացվող ածխաջրեր, որոնք անմիջապես ներծծվում են արյան մեջ և բարձրացնում են շաքարի պարունակությունը: Ածխաջրերի հիմնական սպառողը մկաններն են: Ցերեկը, ճաշից հետո, մենք շարունակում ենք շարժվել և այդ գլյուկոզան յուրացնում ենք, սակայն գիշերը, քնած ժամանակ, մկանները չեն աշխատում:

Արդյունքում գլյուկոզան "ուղևորվում" է դեպի լյարդ, որտեղ ակտիվանում են գլյուկոզան ճարպի վերածող ֆերմենտները: Ճարպը տարածվում է ամբողջ օրգանիզմով մեկ, կուտակվում որովայնում՝ ներառելով ներքին օրգանները և ճարպակալում առաջացնում: Իսկ ճարպակալումն իր հերթին շաքարային դիաբետի, հիպերտոնիայի և աթերոսկլերոզի պատճառ կարող է դառնալ:

 


Բայց ընդունենք, թե չեք դիմացել և, մի լավ ընթրելով, ծանրաբեռնված ստամոքսով պառկել եք քնելու: Դուք քնած եք: Քնած է նաև Ձեր 12-մատյա աղիքը, որի մեջ հենց նոր բավական քանակությամբ սնունդ եք խցկել: Աղիքը չի կարող ստամոքսաաղիքային համակարգին այդ սնունդը մարսելու համար անհրաժեշտ նյութեր մատակարարել:

Եվ Ձեր կերած ուտելիքը մինչև առավոտ մնում է 12-մատնյա աղու մեջ: Աղին ձգված է, իսկ դա լեղապարկի համար ազդանշան է, որպեսզի սկսի սնունդը մարսելու համար լեղի արտադրել: Դա դեռ քիչ է, լեղապարկի աշխուժությունից "արթնանում" է նաև ենթաստամոքսային գեղձը: Նա "ստիպված" սկսում է ֆերմենտներ արտադրել, որոնք ճեղքում են սպիտակուցները, ճարպերն ու ածխաջրածինները: Եվ այդ ողջ քիմիական ֆաբրիկան իզուր տեղն է ամբողջ ուժով աշխատում, քանի որ լեղին չի կարող անցնել լիքը լցված 12-մատնյա աղու միջով, որովհետև վերջինս "քնած" է ու չի կրճատվում: Եվ ի՞նչ, լեղին կուտակվում է լեղապարկում, թանձրանում է և աստիճանաբար քարանում:

 

Ենթաստամոքսային գեղձում իրավիճակն ավելի "ողբերգական" է: Գեղձի ֆերմենտներն ուղղվում են դեպի 12-մատնյա աղիք, որպեսզի "մարսեն" կուլ տված սնունդը, իսկ այնտեղ նրանց սպասող չկա: "Հիասթափված"՝ նրանք հետ են վերադառնում դեպի ենթաստամոքսային գեղձ, որտեղ անմիջապես սկսում են "մարսել" գեղձի հյուսվածքները: Դրա հետևանքով այն բորբոքվում է, առաջանում է պանկրեատիտ, իսկ վատագույն դեպքում պարզապես մեռուկանում է (նեկրոզվում):

Այսինքն այն ժամանակ, երբ մարդը խաղաղ քնած է և ոչինչ չի կասկածում, նրա ստամոքսում և 12-մատնյա աղու մեջ իրոք սարսափելի բաներ են կատարվում: Դե՛, դրանից հետո արի ու զարմացիր "խոլեցիստիտ" և "պանկրեատիտ" ախտորոշումներից:
Բացի այդ, մարսողության խանգարումից աղիքներում խմորման և նեխման պրոցեսներ են սկսվում, առաջանում է դիսբակտերիոզ, ինչն էլ հանգեցնում է ալերգիայի և ինտոքսիկացիայի, քանի որ քայքայման արգասիքները ներծծվում են արյան մեջ:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը