Ընկույզը օգտագործեք այսպես և մոռացեք հիվանդությունների մասին

Դիտումներ 785

Ընկույզը օգտագործեք այսպես և մոռացեք հիվանդությունների մասին

Ընկույզի օգուտները կազմված են ժողովրդական բժշկության լեգենդներից, և աշխարհի շատ խոհանոցներում դրա ժողովրդականությունը բացատրվում է ոչ այնքան կալորիականությամբ, որքան անսովոր և հարուստ համով:

Արեւելյան բժշկության մեջ հաջողությամբ կիրառվում է ընկույզի բուժումը, իսկ Կովկասում ընկուզենին համարվում է սրբություն: 

 


Սա այն հազվադեպ դեպքերից է, երբ առասպելներն իրականություն են դառնում, քանի որ ընկույզը խթանում է ուղեղի գործունեությունը։ Դրանում մեծ քանակությամբ պարունակվող օմեգա-3 ճարպաթթուները մասնակցում են ուղեղի բջիջների ձևավորմանը։
 



Ընկույզը շատ կալորիական է։ Մթերքի 100 գ-ը պարունակում է 654 կալորիա, ինչը երկու անգամ ավելի է, քան մակարոնեղենի կամ հնդկաձավարի կալորիականությունը։ Ընկույզները դանդաղ են մարսվում: 
Նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը. Գիտնականներն ապացուցել են, որ ընկույզը բարելավում է անոթների մակերեսը պատող բջիջների շերտի աշխատանքը։ Այն նաև կայունացնում է արյան ճնշման մակարդակը և կանխում արյան մեջ թրոմբների առաջացումը, ինչը նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը։

Թուրմը, որի համար ընդունում են կանաչ ընկույզը, օգտագործվում է սրտի իշեմիկ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման համար՝ անգինա պեկտորիս, առիթմիա, ինֆարկտ։ Ամենահամեղ ջեմը պատրաստվում է կանաչ ընկույզից, սակայն երբեմն դրա համար օգտագործում են նաև հասած մրգեր։

 


Ընկույզի յուղն օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում, այն օգտագործվում է ոչ միայն բժշկական, այլ նաև կոսմետիկ նպատակներով, քանի որ այն ունի երիտասարդացնող ազդեցություն մաշկի վրա, ամրացնում է մազերը և եղունգները։ Դրա հիման վրա պատրաստում են հակաբորբոքային դիմակ, որը հարմար է ցանկացած տեսակի մաշկի համար։ Այս յուղը շատ հեշտությամբ ներծծվում է, մաշկը դարձնում է մետաքսանման և ունի վերականգնող հատկություն։
Այս ամենը բացատրում է, թե ինչու է ընկույզն ամենաօգտակար մթերքների ցանկում։ 



Մենք արդեն հաստատել ենք ուղեղի համար դրա օգտակարության մասին տեղեկությունը, բայց ես նաև ուզում եմ հերքել այն առասպելը, որն ասում է, որ ընկույզը փչացնում է կազմվածքը։
Ընկույզի բարձր կալորիականությունը վտանգավոր է, եթե ուտեք դրանցից մի ամբողջ բուռ, ինչը գրեթե անհնար է, քանի որ այս մթերքը շատ գոհացուցիչ է։ Հինգ կամ նույնիսկ երեք ընկույզը բավական է օրգանիզմին և կազմվածքին օգնելու համար, քանի որ ընկույզը լավացնում է նյութափոխանակությունը։ Ընկույզ են ուտում ճակնդեղի հետ, մեղրով և հենց այդպես։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը