Էնդոկրինոլոգը կիսվել է 2-րդ տիպի շաքարախտի նշաններով, որոնց առկայության դեպքում պետք է դիմել բժշկին

Դիտումներ 880

Էնդոկրինոլոգը կիսվել է 2-րդ տիպի շաքարախտի նշաններով, որոնց առկայության դեպքում պետք է դիմել բժշկին

2-րդ տիպի շաքարախտի վաղ փուլի նշանները կարող են աննկատ մնալ, սակայն կարևոր է ուշադրություն դարձնել հետևյալ նշաններին.

«Շաքարախտը քրոնիկ հիվանդություն է, որը, ինչպես այսբերգը, հաճախ թաքցնում է իր լուրջ հետևանքները մակերեսի տակ», - ասում է էնդոկրինոլոգ Անտոնինա Գուրեևան:

Թեև սկզբնական ախտանիշները կարող են չնչին լինել, դուք պետք է լուրջ վերաբերվեք դրանց և ուշադրություն դարձնեք դրանց վրա:

 

Ահա որոշ ախտանիշներ.

Անդադար ծարավություն;

Հաճախակի միզարձակում;

Հանկարծակի անկանխատեսելի քաշի կորուստ;

Մշտական ​​հոգնածություն;

Մշուշոտ տեսողություն;

Հաճախակի վարակներ;

Վերքերի դանդաղ բուժում.

 

Երբ 2-րդ տիպի շաքարախտը սրվում է, կարևոր է ճանաչել նախազգուշացնող նշանները, որոնց պետք է ուշադրություն դարձնել: Ինսուլինի պակասից և արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակից տառապող մարմինը կարող է ենթարկվել լուրջ բարդությունների:

 

Այս նշաններից մի քանիսը կարող են ներառել.

Կրկնվող վարակներ;

Մուգ բծերը մաշկի վրա, հատկապես պարանոցի կամ թեւատակերի վրա;

Ձեռքերում կամ ոտքերում թմրություն կամ քոր;

Տեսողության խնդիրներ.

Կարևոր է չթերագնահատել այս ախտանիշները և պատրաստ լինել հաղթահարելու հիվանդության հետևանքները: Եթե ​​ունեք այս նշաններից որևէ մեկը, դիմեք ձեր բժշկին:

 

Արյան թեստը կարող է որոշել, թե արդյոք ունեք արյան շաքարի բարձր մակարդակ և, հետևաբար, 2-րդ տիպի շաքարախտ:



Ալկալային մթերքներ, որոնք պայքարում են քաղցկեղի, շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների դեմ

Մարմնի pH-ի պատշաճ մակարդակը կարևոր է մեր առողջության համար: Եթե ​​մենք ցանկանում ենք պահպանել մեր օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքը, ապա pH-ի մակարդակը պետք է լինի 7,4-ի սահմաններում:

Աճող ինդուստրիալիզացիան հանգեցրել է CO2-ի ավելացման՝ դրանով իսկ իջեցնելով pH-ը 8,2-ից մինչև 8,1, ինչը բացասական ազդեցություն է թողնում կյանքի վրա: 


 

Ալկալային դիետան բաղկացած է բնական մթերքներից և բանջարեղենից ստացված սնուցիչների վրա: Այս դիետան չափազանց օգտակար է.
Այսպիսով, ձեզ ենք ներկայացնում ալկալային մթերքների ցանկը , որոնք կարող եք ներառել ձեր սննդակարգում։

Կտավատի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն։ Բացի այդ, նրանք ունեն վիտամին E-ի և մանրաթելերի առատություն:
Ձիթապտղի յուղը հարուստ է վիտամին E-ով և չհագեցած ճարպերով: Այն կարող է օգտագործվել որպես ցանկացած սննդակարգի հավելում։
Հատապտուղները պարունակում են հակաօքսիդանտներ և մանրաթելեր, որոնք դրանք դարձնում են ամենաառողջ մրգերից մեկը։



Բջջանյութի և ջրի առատության շնորհիվ սեխն օժտված է օրգանիզմը խոնավացնելու և աղեստամոքսային տրակտի դետոքսիկացման ունակությամբ:
Այլ մթերքներ, որոնք պետք է ներառվեն ալկալային դիետայի ժամանակ
Նախորդ ալկալային մթերքների հետ պետք է ներառել նաև հետևյալ մթերքները.

 


Բանջարեղեն՝ մանանեխ, սոխ, սունկ, լոլիկ, ճակնդեղ, ծաղկակաղամբ, նեխուր, գազար, բրոկկոլի, դդում, պղպեղ, ոլոռ, բողկ, դանդելիոն, սմբուկ, սխտոր, կանաչ լոբի, կանաչ ոլոռ, վարունգ, սպանախ.
 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը