Էնդոկրինոլոգ Գուրեևան անվանել է մթերքներ, որոնք օգնում են խուսափել ինսուլինի դիմադրությունից
Պարզ ածխաջրերով հարուստ մթերքները բավականին արագ են մարսվում և բաժանվում գլյուկոզայի, ինչը նշանակում է, որ դրանք ուտելուց անմիջապես հետո արյան շաքարի մակարդակը կարող է բարձրանալ:
Այսպիսով, ո՞ր մթերքներն են պարունակում զտված ածխաջրեր: Սրանք «տորթեր, թխվածքաբլիթներ և հրուշակեղեն» են։ Մյուսները ներառում են՝ քաղցր ըմպելիքներ, ներառյալ մրգային հյութեր, սպիտակ հաց, բրինձ և մակարոնեղեն»:
«Բջջանյութը դժվար է մարսվում և, հետևաբար, դանդաղեցնում է մարսողության գործընթացը: Բջջանյութը նաև մեծացնում է ձեր սնունդը՝ դարձնելով այն ավելի հագեցնող: Օգտագործելով բարձր վերամշակված մթերքներ, դուք, ամենայն հավանականությամբ, շուտով նորից քաղց կզգաք, ինչը կարող է հանգեցնել շատակերության»,- ասում է էնդոկրինոլոգ Անտոնինա Գուրեևան։
Անընդհատ շատակերությունը կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման, որը 2-րդ տիպի շաքարախտի և արյան շաքարի բարձրացման ռիսկի հիմնական գործոններից մեկն է:
Չնայած արյան շաքարի բարձր մակարդակը հիվանդության ախտանիշ է, սակայն ինսուլինի դիմադրության պատճառը «լյարդի և մկանային բջիջներում ճարպի կուտակման պատճառով է»:
Այս կուտակումը տեղի է ունենում, քանի որ մեր սնվելու ոճը հարուստ է կենդանական ծագման մթերքներով և բարձր վերամշակված մթերքներով:
Այս ավելորդ սննդային ճարպը և էներգիան կուտակվում են որպես ճարպ ձեր մարմնում և կարող են ներթափանցել ձեր մկանների և լյարդի բջիջների մեջ՝ առաջացնելով ինսուլինի դիմադրություն:
Սակայն ածխաջրերով և մանրաթելերով հարուստ սննդակարգը կարող է հակադարձել 2-րդ տիպի շաքարախտը նույնիսկ քաշի կորստի բացակայության դեպքում:
Դարչինը ինսուլինի բնական փոխարինող է․ Եղեք առողջ և հեռու մնացեք դեղերից, քանի որ կան շատ բնական բաղադրիչներ
Դարչինը աշխարհի ամենահայտնի համեմունքներից մեկն է, և լավ պատճառով՝ չնայած իր զարմանալի համին և հոտին, այն ունի հզոր բուժիչ հատկություններ, որոնք կարող են օգնել ձեզ մի շարք առողջական խնդիրների դեպքում:
Դարչինի օգտագործումը կարող է մեծ օգնություն ցուցաբերել շաքարային դիաբետի դեպքում, հատկապես, եթե այն օգտագործվի ամենօրյա ռեժիմով, քանի որ այն ունի հզոր հակադիաբետիկ ազդեցություն և արդյունավետ է նաև արյան գլյուկոզի մակարդակի իջեցման համար։
Բացի այդ, այս համեմունքն ունի հզոր հակասնկային հատկություն։
Դարչինի առաջարկվող օրական չափաբաժինը երկու ճաշի գդալն է, և մենք կկիսվենք այն գաղտնիքով, թե ինչպես օգտագործել այն լավագույն ազդեցության համար.
Բաղադրությունը․
2 թեյի գդալ դարչինի փոշի (շաքարախտի դեպքում օգտագործեք միայն մեկ թ․գ․)
1 ճաշի գդալ վարսակ
1 բաժակ ջուր
Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել և 15 օր շարունակ օգտագործել օրական երկու անգամ։
Այնուհետեւ դուք պետք է ընդմիջեք, քանի որ դա կարող է ազդել ձեր աղիքների միկրոֆլորայի վրա: Առաջին արդյունքները կնկատեք մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։