Էժան երկարակեցության արտադրանք, որն ամեն օր ուտում են տիբեթցի վանականները և նրանք ապրում են մինչև 100 տարի
Տիբեթի հարյուրամյակների այս սիրելի մթերքը խանութներում արժե կոպեկներ, բայց ինչ-ինչ պատճառներով մեծ պահանջարկ չունի։
Տիբեթյան վանականներն այն անսովոր մարդիկ են, որոնց ասկետիզմը, առողջությունն ու ամրությունը հիացմունք են առաջացնում:
Գարին սննդանյութերի անգնահատելի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է մարդու օրգանիզմին՝ վերականգնելու և առողջությունը պահպանելու համար:
Տիբեթցիները համոզված են, որ հենց գարին է, որը լավագույնս բավարարում է օրգանիզմի բոլոր սննդանյութերի կարիքները, էներգիա է հաղորդում, դարձնում մարմինը թեթև։
1) Չոր թավայի մեջ տապակել մի բաժակ գարու ձավարը մինչև դարչնագույն դառնա: Ձեզ հարկավոր չէ յուղ ավելացնել։
2) Այդ ընթացքում եռացրեք 2 բաժակ ջուր։ Երբ հացահատիկը տապակվում է, լցնել այն խորը կերամիկական ամանի մեջ և վրան լցնել եռման ջուր։
3) Համեմեք աղով՝ ըստ ճաշակի և փաթաթեք սրբիչով։ Գարու շիլան պետք է ուռչի։
4) Երբ ձավարեղենը թրմվի, վրան մի քիչ կարագ ավելացրեք։ Սոխն ավելորդ չի լինի։
5) Սեղանին մատուցեք տաք գարու շիլա:
Օրինակ, ես երբեք չեմ փորձել, բայց այսօր անպայման կպատրաստեմ: