Եգիպտացորենի մազիկների ցնցող առողջական առավելությունները. Կանխում է երիկամներում քարերի առաջացումը, վերահսկում է արյան շաքարը, օգնում է արյան մակարդմանը և ավելին
Եգիպտացորենի մազիկները եգիպտացորենի կանաչ արտաքին ծածկույթի տակ հայտնաբերված թելերն են: Մանկության տարիներին դուք պետք է հիացած լինեիք դրանով, քանի որ այն նման է տիկնիկի մազերին:
Ահա եգիպտացորենի թելերի զարմանալի առավելություններից մի քանիսը.
Կանխում է երիկամների քարերի առաջացումը
Եգիպտացորենի թելերը վաղ ժամանակներից օգտագործվել է երիկամներում քարերի առաջացումը կանխելու համար։ Երիկամների քարերը առաջանում են երիկամներում մանր թեփուկների կուտակումից։ Սա օգնում է մեզի պատշաճ հոսքին՝ կանխելով բյուրեղների կուտակումը: Այնուամենայնիվ, այն չի հեռացնում քարը, որն արդեն երիկամում է:
Օգնում է արյան մակարդմանը
Այն պարունակում է վիտամին K, որն օգնում է արյան մակարդմանը։ Վիտամին K-ն ապահովում է, որ դուք չեք կորցնում ավելորդ արյունը ձեր մարմնից, երբ ցավ եք զգում, ուստի այն օգնում է խտացնել և կանխել արյան կորուստը:
Վերահսկում է արյան շաքարի մակարդակը
Բազմաթիվ վերջին ուսումնասիրություններում ապացուցվել է, որ այս մազիկները արյան շաքարի մակարդակը վերահսկող նյութ են: Այն բարձրացնում է ինսուլինի մակարդակը և օգնում է վերականգնել ենթաստամոքսային գեղձի վնասված բջիջները, որտեղ արտադրվում է ինսուլին:
Խոլեստերինի վերահսկում
Այն նաև վերահսկում է խոլեստերինը մարմնում: Խոլեստերինի բարձր մակարդակը հանգեցնում է մի շարք սրտային հիվանդությունների։ Հետևաբար, եգիպտացորենի մետաքսի օգտագործումը կարող է օգնել ձեզ հեռու պահել սրտի հիվանդություններից:
Միզամուղ հատկություն
Այն ունի միզամուղ հատկություն, որն օգնում է օրգանիզմից դուրս հանել ավելորդ հեղուկներն ու տոքսինները՝ դրանով իսկ կանխելով սրտի հիվանդությունների և միզուղիների վարակների (UTIs) վտանգը:
Ջուրը եռացնել ու վրան ավելացնել եգիպտացորենի մազիկները։ Համը բարելավելու համար կարելի է ավելացնել կիտրոնի հյութ։
Դրանք դրեք ջրով լցված տարայի մեջ և պահեք բանկան արևի լույսի տակ ամբողջ օրը: Երեկոյան այս ջրի մեջ մի քիչ մեղր ավելացրեք և խմեք։
Եթե ունեք այս ախտանիշները, ապա ձեզ արգելվում է եգիպտացորեն ուտել
Եգիպտացորենը ոչ միայն համեղ ուտեստ է, այլ նաև առողջարար արտադրանք, որը հարուստ է կալիումով, մագնեզիումով և երկաթով:
Բացի այդ, եգիպտացորենը ծառայում է որպես գերազանց հավելում հիմնական ուտեստների, աղցանների համար։
Բայց միևնույն ժամանակ պետք է հիշել, որ կան ախտորոշումներ, որոնց դեպքում այս բանջարեղենը չպետք է ուտել։
Ինչպես նշեց մասնագետը, արտադրանքը բարձրացնում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և հակացուցված է շաքարախտով տառապողներին։
Արժե հրաժարվել եգիպտացորենից աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների սրման ժամանակ, քանի որ այն պարունակում է կոպիտ մանրաթել և գրգռում է լորձաթաղանթները:
Նման բանջարեղենը հատկապես վտանգավոր է նրանց համար, ովքեր բախվում են լեղապարկի և լյարդի ֆունկցիայի խանգարումների։ Բանն այն է, որ եգիպտացորենը հրահրում է լեղապարկի կծկում։
Գեր մարդիկ նույնպես չպետք է ուտեն արտադրանքը, քանի որ եգիպտացորենը արագ ածխաջրեր է, որը հանգեցնում է քաշի ավելացման:
Բժիշկը հիշեցրեց նաև, որ շատերի կողմից սիրված պահածոյացված եգիպտացորենն ավելի վտանգավոր է շաքարավազի ավելացման շնորհիվ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։