Դումով և խնձորով շատ համեղ տորթի բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
Դդում 250 գր
Ալյուր (220-240 գ)
Ձու (մեծ) 2 հատ
Շաքարավազ 120 գր
Խնձորներ 2 հատ:
Փխրեցուցիչ մեկ թեյի գդալ
Դդումը մաքրել կեղևից և սերմերից։ Դդումը քերել մանր քերիչով։ Ցանկության դեպքում դդումը կարող եք պյուրե անել բլենդերով, սակայն նկատի ունեցեք, որ ի վերջո տորթը կարող է ավելի խոնավ լինել, քան քերած դդմի հետ։ Դդումը ավելի լավ է վերցնել բուրավետ և քաղցր:
Սենյակային ջերմաստիճանի ձվերը խառնում ենք շաքարավազի հետ և հարում ենք հարիչով մինչև փարթամ դառնալը։ Մակերեւույթի վրա պետք է հայտնվեն շատ փոքր օդային փուչիկներ: Ձեր տորթի թեթևությունը կախված է նրանից, թե ինչպես եք հարում ձվերը: Դուք չեք կարող ծեծել զանգվածը անմիջապես մինչև սպիտակելը և խտությունը. սպիտակուցը կկորցնի օդային փուչիկները, որոնք բարձրացնում են խմորը: Եվ այս դեպքում նույնիսկ փխրեցուցիչը չի օգնի։ Խմորը կամ ընդհանրապես չի բարձրանա, կամ շատ քիչ բարձրանա։
Հարած ձվերին ավելացնել քերած դդումը և նորից հարել։
Ալյուրը մաղում ենք փխրեցուցիչի հետ և մաս-մաս ավելացնում խմորին՝ ամեն անգամ մանրակրկիտ խառնելով մինչև հարթ լինի։
Կարևոր!!! Պետք չէ ամբողջ ալյուրը խմորին միանգամից ավելացնել։ Կենտրոնացեք խմորի հետևողականության վրա: Այն պետք է լինի բավականին հաստ, բայց ոչ կտրուկ: Խմորի խտությունը կախված է ձվերի չափից, դդումի խոնավությունից և ալյուրի որակից։ Հետեւաբար, ձեզ կարող է քիչ թե շատ ալյուր անհրաժեշտ լինել: Եթե ամբողջ ալյուրն ավելացրիք, և խմորը շատ խիտ ստացվեց, ապա կարող եք ևս մեկ ձուն առանձին հարել 1 թ/գ. լ. շաքարավազ և խառնել խմորի մեջ, կամ նոսրացնել կաթով:
Լվացեք խնձորները, հանեք միջուկը և կտրեք շերտերով: Եթե ցանկանում եք, կարող եք նաև հեռացնել խնձորի կեղևը: Եթե խնձորը մեծ է, ապա այս քանակի խմորին մեկ կբավականացնի։ Դուք կարող եք կտրատել խնձորները փոքր խորանարդի մեջ և խառնել խմորի մեջ, կամ պարզապես կտորները կպցնել խմորի մեջ, ինչպես ես արեցի (քայլ 8):
Ձևը պատում ենք մագաղաթով և քսում ենք բուսայուղով (եթե ձևը սիլիկոն է, ապա քսում անհրաժեշտ չէ)։ Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և հարթեցնել: Խնձորի կտորները տարածեք խմորի վերևի վրա: Տորթը թխում ենք 190°C տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե։ Ստուգեք պատրաստվածությունը փայտե շամփուրով - այն պետք է չոր դուրս գա:
Պատրաստի կարկանդակը դդմով և խնձորով հանում ենք կաղապարից, մի փոքր սառչում և մատուցում։ Բարի ախորժակ!