Դուք կզարմանաք անհավանական օգտագործման և օգուտների վրա, որոնք դուք կստանաք ձվի կեղևի օգտագործումից․ Ահա ինչ օգուտներ կտա այն
Ձուն ամենայուրահատուկ մթերքներից է։ Այն կարելի է օգտագործել բազմաթիվ ուտեստներ պատրաստելու համար կամ պարզապես ուտել այն մի քիչ աղով։
Ձվի կեղևը պարունակում է կալցիումի բարձր կոնցենտրացիա, ինչի պատճառով շատերն այն գնահատում են որպես յուրահատուկ սննդային հավելում, հատկապես կաթի քիչ ընդունման դեպքում:
Ձվի կեղևի հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ մեկ ձվի կեղևը պարունակում է 750-ից մինչև 800 մգ կալցիում:
Օրգանիզմում այս հանքանյութի հիմնական գործառույթը օստեոպորոզի կանխարգելումն է, որը հատկապես սպառնում է կանանց դաշտանադադարից հետո: Կալցիումը խթանում է ոսկրածուծի բջիջների ձևավորումը, այն պայքարում է խոլեստերինի դեմ և կարգավորում արյան ճնշումը։
Բայց բացի կալցիումից, որը ձվի կեղևի հիմնական բաղադրիչն է, այն պարունակում է նաև երկաթ, պղինձ, ֆտոր, ֆոսֆոր, ցինկ, մանգան և քրոմ։
Դուք կզարմանաք անհավատալի օգտագործման և օգուտների վրա, որոնք դուք ստանում եք ձվի կեղևի օգտագործումից, ինչպիսիք են՝ գաստրիտը և խոցը:
Գաստրիտի և խոցի ախտանիշները թեթևացնելու համար մի քանի ձվի կեղևը տրորեք, բայց մի մոռացեք դրանք նախապես լավ լվանալ։
Վերցրեք ¼ թեյի գդալ ստացված փոշին և խառնեք երկու ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի հետ։ Սպասեք, մինչև կեղևը փափկի, ապա ավելացրեք երկու ճաշի գդալ կաթ։
Ընդունեք այս դեղը օրը երկու անգամ՝ մեկ անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, իսկ երկրորդը՝ քնելուց առաջ:
Ամրապնդում է իմունային համակարգը և մաքրում արյունը․
Վերցրեք վեց ձվի կեղևը, մանրակրկիտ լվացեք և մանրացրեք, ապա կեղևը դրեք 3 լիտր ջրով տարայի մեջ։ Տարան պահել սառնարանում մեկ շաբաթ, որպեսզի ջուրը ներծծի ձվի կճեպի հատկությունները։
Մեկ շաբաթ անց սկսեք ընդունել այս ըմպելիքից 2-3 բաժակ ամբողջ օրվա ընթացքում։ Համի համար կարող եք ավելացնել կիտրոնի հյութ։
Պատրաստեք այս տնային միջոցը. վերցրեք 8 ձվի կեղևը, մանրակրկիտ լվացեք, չորացրեք և փոշի դարձրեք, ապա փոշու մեջ ավելացրեք 2 կիտրոնի թարմ քամած հյութը։
Ընդունեք այս դեղամիջոցը օրը 3 անգամ՝ 1 ճ.գ. ճաշից հետո: Ժողովրդական որևէ բաղադրատոմս օգտագործելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։
Ինչպե՞ս սովորական կալցիումը կվերացնի հոդացավերը, վահանաձև գեղձի խնդիրները և մաքրի արյունը
100% բնական կալցիում կա յուրաքանչյուր տանը:
Մարդիկ ձու օգտագործում են ամենուր՝ բարդ ուտեստներում, շտապ նախաճաշերում։ Զարմանալիորեն, ձուն օգտակար է բժշկության մեջ։
Ձվի կճեպը դե՞ն նետեք: Բայց իզուր։ Այն պարունակում է 800 մգ կալցիում, երկաթ, ցինկ, մանգան և քրոմ։
Կալցիումը դեղ է ծառայում հիվանդ և ծեր օրգանիզմի համար՝ կանխում է քրոնիկական հիվանդությունները։
Օստեոպորոզը ոսկորների քայքայումն է։
Սպառնում է տարեց կանանց դաշտանադադարի ժամանակ:
Կալցիումի կանոնավոր ընդունումը կնվազեցնի խանգարման վտանգը:
Մակրոէլեմենտը ազդում է խոլեստերինի վրա և ծառայում է որպես արյան ճնշման կարգավորիչ։
Ոսկրածուծում ձևավորում է արյան բջիջներ:
Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ամեն օր ուտել 1,5-3 գրամ ձվի կեղև։
Սա կթեթևացնի հոդերի ցավը և կամրացնի մեջքի, ձեռքերի և ոտքերի ոսկորները։
Բաղադրատոմսեր, որոնցից ազատվելու համար.
1.Գաստրիտ և խոց.
1) 2-3 ձվի կեղևը լվանում ենք սպունգով և փշրվում;
2) Խառնեք քառորդ թեյի գդալ փոշին և երկու ճաշի գդալ կիտրոնի հյութը։ Կոշտ փոշին փափկելուց հետո ավելացնել 2 ճաշի գդալ կաթ։
Ընդունեք այս դեղը առավոտյան և երեկոյան դատարկ ստամոքսին:2. Արյան մեջ տոքսիններ.
1) Մանրակրկիտ լվանալ և կտրատել 6 ձվի կեղևը.
2) Ստացված զանգվածը լցնել 3 լիտրանոց տարայի մեջ և լցնել ջրով։
Մեկ շաբաթ է պահանջվում, որպեսզի ջուրը ներծծի ձվի օգուտները: Բանկը պահեք սառնարանում։ Կիտրոնի հյութը չի տուժի՝ ջուրը հաճելի բուրմունք կունենա։ Խմեք օրը 2 անգամ։
3. Վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ.
1) Նույն ընթացակարգը՝ լվանալ և տրորել 8 ձվի կեղևը.
2) Կիտրոնի հյութը քամել և խառնել ձվի փոշու հետ։
3) փոշին պետք է լուծվի սառը վիճակում։ Ավելի հետաքրքիր դառնալուց հետո ավելացրեք մեկ լիտր թունդ ալկոհոլային խմիչք՝ կոնյակ, կոնյակ կամ վիսկի։ Եվս մեկ կիլոգրամ մեղր. Ծածկեք սերտորեն:
Մեկ շաբաթ անց լուծումը պատրաստ կլինի օգտագործման համար։ 3 անգամ ուտելուց հետո 1 թեյի գդալը կուժեղացնի վահանաձև գեղձը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։