Դուք կարող եք կոմայի մեջ ընկնել. Բժիշկը զգուշացրել է հայտնի բանջարեղենի վտանգի մասին
Սննդաբան Մարիա Ռոզանովան բացատրել է, թե ինչու կարող է լոլիկը վտանգավոր լինել։ Նրա խոսքով՝ որոշ մրգեր և բանջարեղեններ ուտելը կարող է հանգեցնել առողջության անուղղելի հետեւանքների։
Փորձագետը խոստովանել է, որ լոլիկը պարունակում է շատ օգտակար նյութեր, բայց կարող է նաև թունավորումներ առաջացնել։
Ինչպես նշել է Ռոզանովան, մեծ քանակությամբ նման լոլիկի մշտական սպառման դեպքում նույնիսկ երիկամներում կամ լեղապարկում կարող են քարեր առաջանալ։
Չհասունացած լոլիկը վտանգավոր է թունավոր օրգանական միացության՝ սոլանինի պատճառով։ Այնուամենայնիվ, դրա մեջ այս նյութի կոնցենտրացիան աննշան է:
«Եթե, օրինակ, տեսականորեն պատկերացնենք, որ ահռելի քանակությամբ չհասած լոլիկ մշակվում է հյութի, մածուկի համար, ապա դրանք օրգանիզմի համար մեծ քանակությամբ թունավոր չափաբաժին կպարունակեն։ Հետո կարող ես կոմայի մեջ ընկնել»,- զգուշացրել է Ռոզանովան։
Այդ կապակցությամբ փորձագետը հորդորեց ուտել միայն հասած լոլիկ եւ անպայման լվանալ:
Կաթվածի կանխարգելման համար լոլիկի օգուտները ցույց են տվել Արեւելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի գիտնականների հետազոտությունը։ Դրան մասնակցել է 46-ից 65 տարեկան 1031 տղամարդ:
Հետազոտության սկզբում բոլոր մասնակիցներին ստուգվել է լիկոպենի մակարդակը՝ հզոր հակաօքսիդանտ, որն օգնում է պահպանել արյան ճնշումը և իջեցնել վատ խոլեստերինը՝ ինսուլտի երկու ռիսկի գործոն:
Այնուհետև հետազոտվողներին հետևել են միջինը 12 տարի: Ընդհանուր առմամբ այս ընթացքում ինսուլտ է տարել 67 մարդ։
Հետազոտողները նշել են, որ լիկոպինի ամենացածր մակարդակ ունեցող 258 տղամարդկանցից 25-ը ինսուլտ են տարել: Իսկ ամենաբարձր ցուցանիշներ ունեցող 259 տղամարդկանցից միայն 11-ն է կաթված ստացել:
Այսպիսով, գիտնականները եզրակացրել են, որ լիկոպինի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց մոտ 59%-ով ավելի քիչ հավանական է ինսուլտի ենթարկվել, քան ցածր մակարդակ ունեցող մարդկանց մոտ: Սեղանի վրա լիկոպինի հիմնական աղբյուրներից մեկը լոլիկն է:
Ինչպես օգտագործել լոլիկը՝ պզուկների բուժման համար
Լոլիկը պարունակում է լիկոպինի բարձր մակարդակ՝ հզոր հակաօքսիդանտ, որը հիանալի օգուտներ ունի մաշկի համար։ Լիկոպենը պաշտպանում է մաշկը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից՝ դրանով իսկ դանդաղեցնելով մաշկի ծերացումը և պաշտպանելով մաշկի քաղցկեղից։
Լոլիկը կարող է հրաշքներ գործել ձեր մաշկի համար, եթե դրանք ներառվեն ձեր առօրյայում:
Ինչպես ճիշտ օգտագործել լոլիկը պզուկների բուժման համար.
Լոլիկն ունի հակաօքսիդանտ հատկություններ, և կիրառումը կարող է դադարեցնել մաշկի վնասումը բջջային մակարդակում:
Նրանք նաև ունեն իրենց հյութին բնորոշ թթվայնության բարձր մակարդակ։ Այս թթվայնությունը կչորացնի մաշկը, երբ այն քսում են պզուկների հակված տարածքներին և ձգում մաշկի ծակոտիները։
Պարզապես կտրեք լոլիկը կիսով չափ և կտրված կողմը քսեք տուժած տարածքի վրա: Դիմելուց հետո մի քանի վայրկյան մերսեք, այնուհետև պարզապես լվացեք ձեր դեմքը տաք ջրով։ Կրկնեք օրը մեկ անգամ։
Լոլիկը վերացնում է պզուկների սպիները
Լոլիկի միջուկն օգնում է հեռացնել պզուկների հետքերը: Համարվում է, որ լոլիկը շատ արդյունավետ է ակնեի հակված մաշկի վրա մեծ ծակոտիները փոքրացնելու համար:
Մաքրեք դեմքը և քսեք տոմատի հյութ 15-20 րոպե։ Այն մաշկը կդարձնի մաքուր և փայլուն:
Մաշկը մաքրելու համար տոմատի հյութ օգտագործեք
Փոքր տարայի մեջ խառնեք մեկ ճաշի գդալ տոմատի հյութ՝ մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութի հետ։ Այս խառնուրդը բամբակով քսեք մաշկի վնասված հատվածներին։ Թողեք մնա մոտ 5 րոպե, ապա լվացեք տաք ջրով։
Բացի այդ, ամեն օր մի բաժակ լոլիկի հյութ խմեք՝ մաշկը ներսից սնուցելու համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։