Դուք կարող եք արդյունավետորեն պայքարել թոքաբորբի դեմ՝ օրական երեք անգամ ընդունելով այս բաղադրատոմսը
Սխտորը հարուստ է հակամանրէային հատկություններով և ունի հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են օգնել պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ:
Երբ սխտորը խառնվում է տաք կաթի հետ, այն հիանալի միջոց է տալիս մի շարք հիվանդությունների բուժման համար։
Սխտորով կաթի օգտակար հատկությունները․
Նվազեցնում է վնասակար խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը։
Ըմպելիքն օգտակար է լյարդի համար, քանի որ սխտորը պարունակում է մեծ քանակությամբ ծծումբ, որն օգնում է մաքրել լյարդը։
Նվազեցնում է բորբոքումն ու ցավը արթրիտի ժամանակ։ Սխտորը լավացնում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, ազատում է անքնությունից։
Մի պտղունց քրքում ավելացրեք սխտորով կաթին՝ հրաշալի խորխաբեր ստանալու համար:
Ինչպես պատրաստել սխտորով կաթ
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 500 մլ կաթ, 10 պճեղ սխտոր, 2 ճ.գ․ շաքարավազ, 250 մլ ջուր։
Սխտորը մաքրել և մանր կտրատել։ Ջուրը խառնել կաթի հետ և դնել կրակին։ Երբ հեղուկը եռա, ավելացնել սխտորը, կրակը նվազագույնի հասցնել։
Խառնուրդը եփեք 10 րոպե՝ երբեմն խառնելով։ Ավելացնել շաքարավազը։
Խմեք սխտորի կաթը օրը 2 անգամ։
Ի՞նչ վնասակար ազդեցություն ունի սխտորը և ու՞մ է այն հակացուցված
100 գրամ սխտորում պարունակվում է 149 կկալ, սպիտակուցներ 6․5 գ, ճարպեր 0․5 գ, ածխաջրեր 29․9 գ։
Բոլոր դրական հատկանիշներով հանդերձ` սննդի մեջ սխտորը պետք է չափավոր օգտագործել։ Խորհուրդ չի տրվում սննդի մեկ չափաբաժնում 2-3 գլխիկից ավել սխտոր ուտել։
Առանձնակի ուշադիր պետք է լինեն սրտի աշխատանքի խանգարում ունեցող մարդիկ։ Չարաշահման դեպքում կարող են առաջանալ սրտասնույց և գլխուղեղի անոթների կծկումներ։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս այս խմբին պատկանող կանանց հեռու մնալ սխտոր օգտոգարծելուց:
Մարդիկ, ովքեր ունեն արյան ցածր ճնշում: Սխտորն արյան ճնշումն իջեցնելու հատկություն ունի: Սխտորը, ինչպես նաև դրա հիմքով պատրաստված դեղամիջոցներն ու թուրմերը հակացուցված են այն մարդկանց, որոնք ունեն էպիլեպսիա, ասթմա, թութք, էկզեմա, փսորիազ և հեպատիտի տարատեսակ ձևեր։
Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նաև ստամոքսի հիվանդություն, երիկամային քարեր, լեղաքարեր ունեցող մարդկանց։ Փորլուծության ժամանակ չի կարելի սխտոր օգտագործել: Այն գրգռում է արդեն իսկ բորբոքված ստամոքսի պատերը: Նրանք, ովքեր պատրաստվում են վիրահատության:
Եթե ձեզ վիրահատելու են, ապա պետք է բացառել սխտորը, վիրահատությունից երկու շաբաթ առաջ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։