Դուք գիտեի՞ք 2-րդ համարի մասին․ Ինչպես ճիշտ պատրաստել կարտոֆիլի պյուրե. 7 արժեքավոր խորհուրդ փորձառու խոհարարից

Դիտումներ 969

Դուք գիտեի՞ք 2-րդ համարի մասին․ Ինչպես ճիշտ պատրաստել կարտոֆիլի պյուրե. 7 արժեքավոր խորհուրդ փորձառու խոհարարից

1․ Ընտրեք  օսլա պարունակող  կարտոֆիլի սորտեր՝ բաց կեղևով և սպիտակ կարտոֆիլներ՝ ցանկալի է նույն չափի:

2․ Պարզվում է, որ կարտոֆիլը պատրաստելուց առաջ պետք չէ մաքրել կեղևը. բացի այն, որ կեղևը պարունակում է բազմաթիվ  օգտակար նյութեր, այն ախորժելի համ կհաղորդի կողմնակի ճաշատեսակին։ Եփելուց հետո այն պետք է հեռացնել։

3․ Հետևեք ջրի և կարտոֆիլի օպտիմալ հարաբերակցությանը: Օրինակ, 500 գ բանջարեղենի համար անհրաժեշտ է վերցնել 600–700 մլ հեղուկ։

4․ Խոհարարությունը սկսելուց առաջ ջրի մեջ աղ ավելացրեք։ Այսպիսով կարտոֆիլը կներծծի այն հավասարապես, աստիճանաբար և ամբողջությամբ։

5․ Խոհարարության օպտիմալ ժամանակը  20 րոպե է  առաջին պարբերությունում նշված սորտերի համար:

6․ Ավելի լավ է կարտոֆիլը տրորել կաթսայի մեջ հատուկ կարտոֆիլի տրորման միջոցով։ Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել  բլենդեր , քանի որ խյուսը ստանում է տհաճ, «ռետինե» խտություն։

7․ Կարտոֆիլին նախ ավելացնում ենք կարագը, խառնում և մի փոքր տաքացնում, ապա լցնում տաքացրած կաթի մեջ։ 500 գ կարտոֆիլի համար անհրաժեշտ է 100–150 գ կարագ և 150 մլ կաթ։



Կարտոֆիլի օգնությամբ բուժեք լյարդը, աղիները, ստամոքսը և այլն

Կարտոֆիլը բուժիչ հատկություններ ունի հետևաբար, այն կարող է օգտագործվել ինչպես բժշկական, այնպես էլ էսթետիկ բազմաթիվ խնդիրների բուժման համար:

Բացի այդ, կարտոֆիլի կեղև ուտելը օրգանիզմը հարստացնում է մի շարք արժեքավոր բաղադրիչներով։ Օրինակ՝ ածխաջրեր, սպիտակուցներ, C և B6 վիտամիններ, կալիում, երկաթ, մագնեզիում և ցինկ։ Սակայն պետք է հիշել, որ եփելու ընթացքում վիտամին C-ն կորչում է։

Հում կարտոֆիլի հյութը օգտակար է բազմաթիվ հիվանդությունների համար, ինչպիսիք են ստորև բերվածները․


Ամրապնդում է իմունային համակարգը
Թունազերծում է մարմինը
Լուծում է մաշկային խնդիրները
Օգտագործվում է որպես քաղցկեղի թերապիայի մաս

 

 

Օգնում է գաստրիտի և ստամոքսի այլ խնդիրների դեպքում

Նվազեցնում է արյան շաքարը
Օգնում է լյարդի և երիկամների խնդիրների դեպքում
Օգնում է անեմիայի խնդիրների դեպքում
Թեթևացնում է արթրիտը
Արդյունավետ է փորկապության դեմ

 
Կարտոֆիլի հյութն ունի հատկություններ, որոնք օգնում են գաստրիտների և խոցերի դեմ․

Դրա համար խորհուրդ է տրվում նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ մի ճաշի գդալ կարտոֆիլի նոսրացված հյութ ընդունել մի փոքր ջրի հետ։

Հատկապես ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի բուժման ժամանակ խորհուրդ է տրվում (50 մլ) կարտոֆիլի հյութ ընդունել դատարկ ստամոքսին։ Եվ նաև կես դեցիլիտր, բայց ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ։



Շնչառական խնդիրներ և արյան շաքարի դեպքում․

Կարտոֆիլի հյութը բարենպաստ ազդեցություն ունի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման վրա։ Եվ նաև թոքերի և շնչառական օրգանների հիվանդությունների բուժման համար, նույնիսկ այնպիսի լուրջ հիվանդություններով, ինչպիսին էմֆիզեմն է:

Լյարդի և երիկամների հիվանդություններ.

 

 

Հում կարտոֆիլի հյութը թունազերծող ազդեցություն ունի և օգնում է մաքրել լյարդը։ Ամեն առավոտ նախաճաշից կես ժամ առաջ խմել 200 գ հում կարտոֆիլից ստացված հյութ։

Բայց, զգույշ եղեք հում կարտոֆիլի հյութ պատրաստելիս։ Այն պետք է միշտ օգտագործել թարմ վիճակում՝ պատրաստվելուց անմիջապես հետո։ Ձեր օգտագործած կարտոֆիլը պետք է հնարավորինս թարմ լինի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը