Դուք երբեք չեք պատրաստել հավի նման ուտեստ․ Հավով տորթի բաղադրատոմս
Այս համեղությունը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է հետևյալը.
9 ձվի սպիտակուցներ
3 դեղնուց
1 հավի կրծքամիս
200 գ ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ
կանաչիներ
1/4 ճ/գ. ցածր յուղայնությամբ կեֆիր
աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Հավի կրծքամիսը դնել կաթսայի մեջ, ծածկել ջրով, մի քիչ աղ ավելացնել։ Ջուրը բերեք եռման աստիճանի և եփեք միսը մարմանդ կրակի վրա մոտ 30 րոպե։ Ապա հանեք ջրից և թողեք սառչի։ Կտրեք այն փոքր խորանարդների:
Տորթի յուրաքանչյուր շերտի համար ձեզ հարկավոր է երեք սպիտակուցից և մեկ դեղնուցից պատրաստված ձվի նրբաբլիթ։ Սպիտակուցները, դեղնուցները խառնել և ստացված զանգվածը պատառաքաղով հարել։
Չոր չկպչող տապակի մեջ տապակել երեք նրբաբլիթ և մի կողմ դնել, որ սառչի։
Կաթնաշոռին ավելացնել մանր կտրատած խոտաբույսերն ու սխտորը։ Ավելացնել կեֆիր և զանգվածը մանրացնել մինչև հարթ լինի: Աղով համեմել՝ ըստ ճաշակի։
Այժմ վերցրեք ափսե ապագա տորթի համար: Վրան որպես հիմք դնել նրբաբլիթներից մեկը։
Նրբաբլիթը պատում ենք ստացված կաթնաշոռային կրեմի մեկ երրորդով։ Լրացրեք հավի կրծքամիսի կեսը: Կրկնել շերտերը: Պատրաստի տորթը դնել սառը տեղում՝ թրջելու համար։ Առաջարկվող ժամանակը երկու ժամ է:
Հավով և խաղողով աղցանի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, նաև օգտակար է
Բաղադրամասեր․
- հավի կրծքամիս 400 գ
- շամպինիոններ 250 գ
- հավի ձու 3 հատ.
- Պանիր 100 գ
- Խաղող 300 գ
- Նուշ 100 գ
- Սալորաչիր 100 գ
- Մայոնեզ համ
- Կարրի
- աղ
Հավի կրծքամիսը կտրատել բարակ շերտերով, յուրաքանչյուրի երկու կողմերում կարրի ցանել և աղ: Տապակել մինչև փափկի մի փոքր բուսայուղի մեջ։ Ֆիլեն տեղափոխում ենք առանձին ափսեի մեջ և թողնում, որ սառչի։
Սունկը կտրատել փոքր խորանարդիներով և նաև տապակել։ Տապակելու վերջում սունկը համեմում ենք աղով։
Սալորաչիրը 10-15 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ և մանր կտրատեք։
Հավը նույնպես մանր կտրատել։
Մենք սկսում ենք աղցան ձևավորել: Առաջին շերտի մեջ դնել հավը, վրան շաղ տալ մանր կտրատած նուշը։ Պատել մայոնեզով։ Աղցանի հաջորդ շերտը սալորաչիր է և նորից մի քանի ընկույզ:
Ձվերը քերել ընկույզների վրա, քսել մայոնեզով։ Սունկը դնել, վրան ընկույզ ցանել, մի քիչ էլ մայոնեզ ու հարթեցնել։ Աղցանը շաղ տալ պանրով և կրկին քսել մայոնեզ։
Շերտավոր աղցանը զարդարում ենք կիսով չափ կտրատած կանաչ խաղողով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։