Դուք չեք հավատա, թե ինչ է անում օրական ընդամենը մեկ գդալ քրքումը մարդու օրգանիզմի հետ
Այս բնական համեմունքը կարելի է անվանել հրաշք համեմունք՝ այն այնքան օգտակար է։ Ոչ բոլորը գիտեն, որ քրքումն իր համով ոչ միայն զարդարում է արևելյան ուտեստները, այլև օգնում է բազմաթիվ հիվանդությունների բուժմանը։
Խորհուրդ է տրվում շաքարախտի կանխարգելման և բուժման համար, այն բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարսողության, նյարդային համակարգի վրա, իջեցնում է արյան խոլեստերինը և բարձրացնում իմունիտետը։
Ինչպես օգտագործել քրքումը բուժական նպատակներով.
1. Եթե սննդի մեջ քրքում եք ավելացնում, մի մոռացեք ավելացնել սև պղպեղ՝ այն օգնում է կուրկումինին ամբողջությամբ ներծծվել։
2. Երբ օրգանիզմը սպառվում է, օգնում է կաթով և քրքումով ըմպելիքը (կես թեյի գդալ համեմունքը խառնում ենք 30 մլ տաք կաթի հետ)։ Խմեք այն փոքր կումերով ամբողջ օրվա ընթացքում։ Այս ըմպելիքը բարերար ազդեցություն ունի նաև մարսողության վրա։
3. Եթե ամեն օր առավոտյան դատարկ ստամոքսին մեկ թեյի գդալ քրքում ուտեք՝ ապա մեկ ամսից օրգանիզմը նկատելիորեն կմաքրվի։
4. Անեմիայի (երկաթի անբավարարության) կանխարգելման և բուժման համար քրքումն ընդունել մեղրի հետ՝ մեկ ճաշի գդալ մեղրին մեկ քառորդ թեյի գդալ քրքում։ Կերեք դատարկ ստամոքսին, կարող եք ջուր խմել։ Շատ արդյունավետ է:
Քրքումը, ինչպես տեսնում եք, բավականին հզոր է, ուստի ոչ բոլորին է խորհուրդ տրվում օգտագործել այն բուժման համար։
Նման բուժումը հակացուցված է երիկամների հիվանդություն ունեցող մարդկանց։ 5 տարեկանից փոքր երեխաներին չի կարելի քրքում տալ, հղիներին և կերակրող կանանց կարելի է տալ փոքր չափաբաժիններով:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։