Դուք չէիք պատկերացնում, որ դդումի սերմերը կարելի է այսպես համեղ պատրաստել
Դդմի սերմերը ջեռոցում
Մի փոքրիկ դդում կիսով չափ կտրեք:
Դդմի միջից հանել սերմերը։
Լվացեք սերմերը միջուկից և չորացրեք դրանք:
Սերմերը լցնել մագաղաթյա թղթի վրա։
160 °C ջերմաստիճանում սերմերը չորացրեք ջեռոցում մոտ մեկ ժամ։
Հանել թուղթը, ավելացնել մի քիչ բուսական յուղ և աղ։
Սերմերը դնել ջեռոցում ևս 10-15 րոպե։
Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ դուք կարող եք պատրաստել անուշահոտ դդմի սերմեր և ստանալ դրանցից առավելագույն օգուտները:
Ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե հում դդում ուտեք. Դիետոլոգի խորհուրդը
Դիետոլոգը խոսեց դդումի հատկությունների մասին, որոնց պատճառով այն չպետք է օգտագործվի մարդկանց որոշակի կատեգորիաների կողմից։
Առողջ մարդու համար դդումն օգտակար է ցանկացած ձևով և կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների։ Բայց եթե որոշակի խնդիրներ կան, դդումը պետք է զգուշությամբ օգտագործել։
Գաստրիտով, խոցով և կոլիտով տառապողները չպետք է հում դդում ուտեն։
Եթե լեղապարկում քարեր կան, ապա այս մթերքով նույնպես չպետք է տարվել։ Դդումն ունի խոլերետիկ ազդեցություն, որը կարող է հրահրել երիկամների և լեղապարկի քարերի տեղաշարժը։
Բանջարեղենը նույնպես խորհուրդ չի տրվում շաքարախտով հիվանդներին։ Չնայած նրանում շաքարավազը քիչ է, սակայն գլիկեմիկ ինդեքսը բավականին բարձր է։
Ալեքսանդրա Յակովլևան բացատրեց, որ դդումը համարվում է հիպոալերգենային արտադրանք, բայց անհատական անհանդուրժողականության դեպքում այն կարող է ռեակցիա առաջացնել, հատկապես զգույշ պետք է լինել երեխաներին դդումը որպես լրացուցիչ սնունդ ներկայացնելիս:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։