Սխալ, որը անում ենք բոլորս բարձր ջերմության ժամանակ․ Չի կարելի
Դիտումներ 28960
Բարձրացված ջերմաստիճանը տատանվում է. Բայց 37,7°C, իսկ 39°C ջերմաստիճանում դուք կարող եք վատ զգալ: Նման իրավիճակում գլխավորը սխալ «ժողովրդական միջոցներով» չսրել վիճակը և էլ ավելի չվնասել ինքներդ ձեզ։ Մենք ձեզ հստակ ասում ենք, թե ինչ չպետք է անեք, եթե ջերմություն ունեք:
Ջերմաստիճանը իջեցրեք, եթե այն 38,5 ° C-ից ցածր է
Ջերմությունը մարմնի պաշտպանիչ համակարգն է, բորբոքման կամ այլ պաթոլոգիաների արձագանքը: Մի խանգարեք հաստատված գործընթացներին. մի իջեցրեք ջերմաստիճանը, եթե այն չի բարձրացել 38,5 ° C-ից: Մի փոքր տաքությունը չի վնասի օրգանիզմին։ Արժե այն տապալել միայն ծայրահեղ դեպքերում, երբ բարձր ջերմաստիճանը սպառնում է կյանքին։
Փորձելով ավելի տաքացնել մարմինը
Սխալ է մարմնին հավելյալ ջերմություն և տաքացում տալ՝ մանանեխի սվաղներ, տարաներ, տաք ցնցուղներ, սպիրտային հիմքով կոմպրեսներ, սպիրտ։ Այս ամենը նպաստում է արդեն իսկ բարձրացված ջերմաստիճանի բարձրացմանը։ Նաև մի եղեք տաք սենյակում կամ կիզիչ արևի տակ։
Սահմանափակեք ջրի ընդունումը
Ջերմաստիճանի բարձրացման հետ ջուրն ավելի արագ է արտազատվում, այդ թվում՝ քրտինքով։ Ուստի շատ կարևոր է ժամանակին վերականգնել ջրի հավասարակշռությունը։ Օրգանիզմում աղերի մակարդակը վերահսկելու համար խորհուրդ է տրվում էլեկտրոլիտներով ջուր խմել՝ հարմար է թեթևակի ալկալային ջուրն առանց գազի։
Բարձր ջերմաստիճանի դեպքում դուք չեք կարող շատ շաքարավազ և կաթնամթերք ուտել: Դրանք կարող են սրել բորբոքումն օրգանիզմում և բարձրացնել ջերմությունը:
Խուսափեք սառը կոմպրեսներից
Մի վախեցեք ճակատին սառը կոմպրեսներից՝ սա ուղեղի ջերմակարգավորման կենտրոնի պրոյեկցիա է: Այս մեթոդը կօգնի մի փոքր իջեցնել ջերմաստիճանն առանց դեղորայքի։
Ամենաընթերցվածը