Դուք ա՞յս բաղադրատոմսով եք պատրաստում բլինչիկները
Տավարի միս 600 գ
Ձու 4 հատ
Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
Ցորենի ալյուր 400 գ
Կաթ 1 լ
Սոխ 3 գլուխ
Մաղադանոս 20 գ
Բուսական յուղ 60 մլ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Միսը, կտրատել խոշոր կտորներով, լցնել եռման ջրի մեջ և եփել մեկ ժամ։
Մինչ միսը եփվում է, պատրաստում ենք բլիթներ՝ ձվերը հարում ենք շաքարավազի հետ, ավելացնում ենք մաղած ալյուրը և մի պտղունց աղ, խառնում ենք։ Աստիճանաբար ավելացնել կաթը և խմորը հունցել։ Դնում ենք սառնարանը 20 րոպե։
Նրբաբլիթի տապակը լավ տաքացնել, յուղել բուսայուղով, մեջը լցնել մի շերեփ նրբաբլիթի խմոր և տարածել տապակի ամբողջ մակերեսով։ Տապակել 2 րոպե, ապա շրջել և տապակել ևս 1-2 րոպե։ Շարունակեք այս կերպ ամբողջ խմորը:
Սոխը մանր խորանարդիկների բաժանել, տապակել բուսայուղի մեջ մինչև դարչնագույն դառնա։
Թույլ տվեք, որ եփած միսը մի փոքր սառչի և մանրացրեք այն մսաղացի միջոցով տապակած սոխի հետ միասին:
Ավելացնել կտրած մաղադանոս, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Նրբաբլիթի մեջտեղում մի փոքր միջուկ դնել, կողային եզրերը ծալել և գլորել խողովակի տեսքով։