Դրանք կարող են վնասել կազմվածքին և ատամներին. բժիշկը պատմել է մանդարինի թաքնված վտանգի մասին

Դիտումներ 4467

Դրանք կարող են վնասել կազմվածքին և ատամներին. բժիշկը պատմել է մանդարինի թաքնված վտանգի մասին

Մանդարինները Ամանորի ավանդական հատկանիշն են։ Այնուամենայնիվ, որոշ դեպքերում մանդարինները կարող են վնասակար լինել: Գաստրոէնտերոլոգ Իրինա Վասիլևիցկայան կիսվել է մանրամասներով, ինչպես հայտնում է բժիշկ Պիտերը։

Միաժամանակ մասնագետը բացատրել է, թե որ դեպքերում պետք է ավելի զգույշ լինել այս մրգերի նկատմամբ։

Այսպիսով, պետք է զգուշություն ցուցաբերել շաքարախտով հիվանդների, ինչպես նաև նիհարողների համար մանդարիններ օգտագործելիս։

Այս միրգը շատ կալորիաներ չի պարունակում։ Բայց միևնույն ժամանակ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար։

Այսպիսով, այս փաստը պետք է հաշվի առնեն շաքարային դիաբետով հիվանդները կամ նրանք, ովքեր պայքարում են ավելորդ քաշի դեմ։

Բացի այդ, մանդարինները պարունակում են թթուներ և շաքարներ, որոնք լավագույնս չեն ազդում ատամի էմալի վիճակի վրա։ 

Եթե ​​դրա ամբողջականությունը խախտվի, դա կարող է հանգեցնել ծածկույթի կամ կարիեսի ձևավորմանը:

Ուստի մասնագետը խորհուրդ է տալիս մանդարին ուտելուց հետո ողողել բերանը։

Մարդիկ, ովքեր ստամոքս-աղիքային համակարգի հետ կապված խնդիրներ ունեն, պետք է զգուշությամբ օգտագործեն մանդարինները։

Պտուղը կազմող թթուները կարող են վատ ազդեցություն ունենալ աղիքների և ստամոքսի լորձաթաղանթի վրա։ Այս ֆոնին առկա հիվանդությունները կարող են սրվել։

Հարկ է նաև հիշել, որ ցիտրուսային մրգերը դեռ ալերգեն են։ Հետեւաբար, դուք չպետք է չարաշահեք դրանք: 

Մեծահասակներին խորհուրդ է տրվում ամեն օր օգտագործել 4 կտորից ոչ ավելի։



Միայն իմանաք ինչ օգտակար և բուժիչ հատկություններ կա մանդարինի կեղևում

Յուրահատուկ միրգն առանձնանում է ոչ միայն իր հյութալի, ախորժելի միջուկով, որը նույնիսկ ավելի քաղցր է, քան նարինջը։Ես երկար ժամանակ զարմացած էի, երբ իմացա կեղևի բուժիչ հատկությունների մասին, որոնք սովորաբար դեն են նետում։

 

Դիսբակտերիոզի և մարսողական այլ խնդիրների դեպքում

 

 

Չորացրեք մանդարինի կեղևը։ Մանրացրեք սուրճի սրճաղացով: Կստացվի այնպիսի փափուկ նարնջագույն փոշի։ Ավելացնել այն 1 ճ.գդ. յուրաքանչյուր ճաշատեսակին՝ որպես առողջ համեմունք: Այս գործիքը կօգնի մետեորիզմի և ստամոքսի ու աղիների աշխատանքի խնդիրների դեպքում։ Փորձեք սուրճ եփել այս փոշու միջոցով, այն խելահեղ բուրավետ է ստացվում:

 

Բրոնխիտ
2 ճ.գ. չոր կեղեւ լցնել 1,5 ճ.գ. եռացող ջուր. Ըմպելիքը 5 րոպե պահել թույլ կրակի վրա, հանել և թողնել 1 ժամ եփվի։
Այս մանդարինի դեղամիջոցն ընդունեք 0,5 ճ.գ. Օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։ Հիվանդությունն աննկատ կանցնի։



Չոր հազով
2 ճ.գ. չոր մանր կտրատած կեղևը լցնել 1 ճ.գ. օղի և մեկ շաբաթ թողնել մութ տեղում։ Քամեք բուժիչ թուրմը։
Վերցրեք 20 կաթիլ թուրմը՝ լուծելով ջրի մեջ, օրը 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Կեղևի եթերային յուղերը հրաշքներ են գործում: Հազը կդադարի, խորխը անմիջապես կսկսի հեռանալ։

Մրսածության դեպքում

Մի բուռ մանրացված մանդարինի կեղևի վրա լցնել եռացրած ջուր, դնել նեղ բացվածքով տարայի մեջ և 10 րոպե շնչել գոլորշին։ Այս պրոցեդուրայից հետո մոտ մեկ ժամ դուրս մի՛ եկեք ցուրտ տեղ: 

Ոտքերի սնկային վարակի դեպքում
Բավական է պարզապես օրական 2 անգամ մանդարինի կեղևով քսել եղունգները և մատների միջև ընկած հատվածը, և վարակը կվերանա:

 

 

Ծանրաբեռնվածության և անքնության դեպքում

Մանդարինի թարմ կեղևը մանր կտրատեք, դրեք կողքի՝ տոպրակի մեջ և 15 րոպե շնչեք հոտը։ Այս մեթոդը արդյունավետ է նույնիսկ գլխացավի դեպքում։ Ցիտրուսների և եթերայուղերի հոտը կօգնի հաղթահարել հոգնածությունը, կթուլացնի նյարդային սթրեսը, կհանգստացնի և կնպաստի արագ քնին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը