Ամանորին արգելված է սունկ ուտել հետևյալ մարդկանց և հետևյալ հիվանդությունների դեպքում
Ի տարբերություն սունկ հավաքելու, սունկ ուտելը ոչ բոլորին է ձեռնտու։ Այս դելիկատեսի օգտագործման հիմնական հակացուցումները աղեստամոքսային տրակտի քրոնիկ հիվանդություններն են, ինչպես նաև լյարդի և երիկամների հիվանդությունները և զարկերակային գերճնշումը (արյան բարձր ճնշումը), հիշեցնում է դիետոլոգը։ Եվ նշում է, որ հատկապես մեծահասակներին խորհուրդ չի տրվում սունկ ուտել։
Ճիշտ է, ինչպես ցանկացած կանոն, կա բացառություն. Դուք կարող եք սեզոնը մեկ անգամ սնկով հյուրասիրել ձեզ, նույնիսկ եթե դուք «ռիսկային խմբում» եք: Սակայն մեկ չափաբաժինը չպետք է գերազանցի 100-150 գրամը։
Ավելի լավ է սունկը եռացնել, շոգեխաշել կամ պատրաստել ջեռոցում։ Բայց նրանք, ովքեր խնդիրներ ունեն աղեստամոքսային տրակտի և տարեցների հետ, պետք է խուսափեն թթու սունկից։ Աղի և կոնսերվանտների ավելցուկը կարող է հանգեցնել արյան բարձր ճնշման, իսկ քացախը կարող է խաթարել մարսողական տրակտը:
Տնային տնտեսուհիները պետք է իմանան սա․ Ինչ պետք է անել սունկը՝ տապակելուց առաջ
Շատերը շատ են սիրում սունկը։ Այժմ խանութներում դուք կարող եք սունկ գնել տարվա ցանկացած ժամանակ:
Այս սունկը խորովելը շատ հեշտ է։ Բայց շատ կանայք չգիտեն, որ այս սունկը տապակելուց առաջ պետք է խաշել։
Ինչի՞ համար․ Բայց ի վերջո, չե՞ք կարող վստահ լինել, որ դրանք աճեցվել են այնտեղ, որտեղ սնկերը չեն կլանում վնասակար նյութեր: Այստեղ նման սնկերից չթունավորվելու համար հարկավոր է 20 րոպե եռացնել ջրի մեջ։
Այս ջրի մեջ պետք է անպայման մի ամբողջ սոխ գցել։ Խոշոր սունկը պետք է կտրատել, իսկ մանր սունկը կարելի է ամբողջությամբ եփել։
Եվ նաև, երբ սնկով եփում եք, մի մոռացեք հեռացնել փրփուրը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։