Դիետիկ բանանով կարկանդակ ցածր շաքարով և մարսողական համակարգի առավելություններով

Դիտումներ 516

Դիետիկ բանանով կարկանդակ ցածր շաքարով և մարսողական համակարգի առավելություններով

Այսպիսով, սովորեք, թե ինչպես պատրաստել բարձր մանրաթելային բանանի կարկանդակ: Սնուցող, համեղ և առողջարար։

Մեր օրերում կարկանդակը մտնում է հիմնական տնական աղանդերի մեջ։ Եվ այս ամենը շնորհիվ իր հարուստ համի: Բացի այդ, այն հեշտ է պատրաստել և մատչելի բաղադրիչներով։

Սակայն բաղադրատոմսերի մեծ մասը պարունակում է շատ շաքար և հագեցած ճարպեր: Իսկ դրանց սովորական օգտագործումը վտանգ է ներկայացնում առողջության համար։

Շաքարների և հագեցած ճարպերի չափից ավելի օգտագործումը կապված է ավելորդ քաշի և գիրության զարգացման հետ: Ինչպես նաև քրոնիկ ոչ վարակիչ հիվանդություններ, ինչպիսիք են շաքարախտը, սրտանոթային հիվանդությունները և քաղցկեղի որոշ տեսակներ:

Բարձր մանրաթելային բանանի տորթ

 

 

Ընդամենը մի քանի փոփոխություններով դուք կարող եք պատրաստել բարձր մանրաթելային բանանով կարկանդակ: Ինչը նաև օգնում է մեր մարսողությանը:

Սպիտակ ալյուրի փոխարինումը զտված բնական ալյուրով (օրինակ՝ վարսակի ալյուր, նուշ կամ կոկոս) ապահովում է ինչպես լուծելի, այնպես էլ չլուծվող մանրաթելը՝ ստամոքս-աղիքային տրակտի ճիշտ աշխատանքի համար:

Ինչպես ընդգծվել է հետազոտության մեջ, մանրաթելը, երբ հասնում է հաստ աղիք, գործում է որպես նախաբիոտիկ: Պրեբիոտիկները օլիգոսաքարիդներ են, որոնք գործում են որպես սննդային սուբստրատ աղիքային տրակտում առկա միկրոօրգանիզմների համար:

Հավասարակշռված միկրոբիոտայի պահպանումն օգնում է օրգանիզմը պաշտպանել վնասակար միկրոօրգանիզմներից: Այն նաև նպաստում է վիտամինների սինթեզին և հակաբորբոքային գործունեությանը։

Այսպիսով, ստորև բերված է բանանով տորթի բաղադրատոմսը, որը հարուստ է մանրաթելերով և ցածր շաքարով:



Բանանով տորթ Բջջային մանրաթելերով և շաքարով քիչ քանակությամբ

 

 

Բաղադրությունը:

2 բաժակ վարսակի ալյուր (400 գ), 2 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ (30 գ), 1/3 բաժակ յուղազերծված կաթ (84 մլ), 1/2 ճաշի գդալ սոդա (7 գ):

1/3 բաժակ շաքարավազ (80 գ), 1 թեյի գդալ դարչինի փոշի (7 գ), 1 բաժակ մանրացված բանան (200 գ), 1/3 բաժակ բուսական յուղ (80 մլ)
2 ձվի սպիտակուց, ½ բաժակ թակած ընկույզ (100 դ) , 2 թեյի գդալ ստեվիա (15 գ, ըստ ցանկության):

Պատրաստման եղանակը.

Սկզբում ջեռոցը տաքացնում ենք 180°C, այնուհետև յուղով քսում ենք տորթը պատրաստելու համար։
Այնուհետև խորը ամանի մեջ խառնել բանանը, շաքարավազը, կարագը, կաթը և ձվի սպիտակուցը։

Այնուհետև ավելացրեք վարսակի ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան և թակած ընկույզը:
Վերջում զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 60 րոպե կամ մինչև ատամհատիկը չոր դուրս գա։ Հեռացրեք ջեռոցից և թողեք սառչի 10 րոպե, նախքան կաղապարից հանելը:



Ամենաընթերցվածը