Դիետա, որը կբարձրացնի ձեր իմունիտետը կմաքրի աղիներն ու կնիհարեք բավականին շատ
«Դիետայի գնալ» արտահայտությունը շատերի համար կապված է բացառապես սիրելի տորթերից հրաժարվելու և նիհարելու փորձի հետ։
Իրականում, նման նպատակը և սննդակարգի ուղղումը միայն բազմաթիվ աստղերից մեկն է բազմազան դիետաների հսկայական համաստեղության մեջ:
Դիետա այտուցի համար, դիետա ցելյուլիտի, քաշի ավելացման, բարձր խոլեստերինի, կերակրող մայրերի, այրոցի, պզուկների համար - կարելի է վստահորեն ասել, որ աշխարհում գրեթե ամեն ինչի համար կան հատուկ դիետաներ:
Միանգամայն տրամաբանական է, որ սեզոնային մրսածության և կորոնավիրուսի դարաշրջանում շատերին է հետաքրքրում, թե արդյոք կա դիետա, որով դուք կարող եք ամրապնդել ձեր իմունային համակարգը:
Դիետան և իմունիտետ. ինչպե՞ս են դրանք կապված:
Եկեք չձգձգենք ինտրիգը՝ իմունիտետի համար դիետա կա.
Ավելին, այն, ինչ դուք այսօր կերել եք նախաճաշին, արդեն ազդել է ձեր իմունիտետի վրա, ինչպես նաև այն ամենը, ինչ դուք ուտում եք:
Այդ իսկ պատճառով դիետաները միակողմանի դիտարկելը բոլորովին սխալ է. օրինակ, երբ դուք գնում եք առանց ածխաջրածին դիետայի՝ նիհարելու համար (իսկ տասնյակ հայտնի դիետաներ հիմնված են ածխաջրերի սահմանափակման վրա), դուք հարված եք հասցնում ձեր իմունիտետին։ ձեր սեփական ձեռքերով. Սովա՞ծ։ Ավելի վատ!
Բանն այն է, որ իմունիտետի և սնուցման միջև կապը հիմնված է մեր աղիքների վրա։
Նրա լորձաթաղանթը ներգրավված է իմունոգլոբուլինների արտադրության մեջ, որոնք պայքարում են մեր օրգանիզմ ներթափանցող պաթոգենների դեմ, և նրանք այնքան լավ են պայքարում, որ իմունիտետի մինչև 70%-ը կախված է աղիքներից: Սա նշանակում է, որ աղիքներում բնակվող միկրոբիոտայի առողջությունը պետք է առաջնահերթություն լինի ցանկացած մարդու համար, ով հոգ է տանում իր մարմնի մասին, և այն ամենը, ինչ դուք ուտում եք, իր հերթին կազդի դրա վրա:
ասա ինձ, թե ինչ ես ուտում
Ծիծաղելի է հնչում, բայց, ամենայն հավանականությամբ, դուք արդեն գիտեք, թե ինչպես պետք է սնվել՝ իմունիտետը պաշտպանելու համար:
Սա գաղտնի գիտելիք չէ և բարդ սխեմա չէ, որը հասանելի է էլիտային. սա բոլորին հայտնի է պատշաճ սնուցում, իդեալականորեն կոտորակային (օրական մինչև 5 անգամ) և բազմազան:
Ձեր ափսեն պետք է պարունակի կենդանական սպիտակուցներ (միս, ձուկ, կաթնաշոռ, ձու և այլն ) և բուսական սպիտակուցներ (լոբի, սիսեռ, քինոա, ոլոռ և այլն ), մանրաթել (բանջարեղեն, խոտաբույսեր, մրգեր), ճարպեր (ընկույզ, յուղ, ավոկադո և այլն ), բարդ ածխաջրեր (ձավարեղեն):
Նաև մի մոռացեք, որ օրական պետք է խմել մոտ 2 լիտր մաքուր ջուր։
Դուք կարող եք նաև ձեր սննդակարգն ավելի օգտակար դարձնել իմունիտետի համար՝ վերացնելով այն, ինչը վնասում է դրան։
Սա, առաջին հերթին, շաքարի ավելցուկ է, որը բառացիորեն ոչնչացնում է պաշտպանական մեխանիզմները և աղիքային միկրոֆլորան, ալկոհոլային խմիչքները, որոնք խանգարում են վիտամին C-ի և ցինկի կլանմանը, ճարպեր, որոնք նստում են որպես ափսեներ անոթներում, որոնք արագորեն շատ են: սննդամթերք և կիսաֆաբրիկատներ. Եվ, իհարկե, ներկանյութերով, բուրմունքներով և համի ուժեղացուցիչներով լի արտադրանքը օգուտ չի բերի:
Ֆերմենտացված սնունդ աղիքների առողջության և բնական իմունային աջակցության համար
Իմունիտետի համար դիետան անպայման պետք է ներառի ֆերմենտացված սնունդ:
Կլինիկական հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ դրանք զգալիորեն մեծացնում են աղիքային մանրէների բազմազանությունը, նվազեցնում բորբոքումը և բարձրացնում իմունիտետը:
Որպես բոնուս՝ հակամանրէային, հակաօքսիդանտ և հանգստացնող ազդեցություն, ամրացնում է արյան անոթները և նյարդային համակարգը և նույնիսկ ավելացնում էներգիայի մակարդակը:
Ամենաօգտակար ֆերմենտացված մթերքների ցանկը ներառում է կեֆիր, թթու կաղամբ, մածուն, կվաս, թթխմորով հաց, կաթնաշոռ, պանիրներ, կիմչի։
Բայց նույնիսկ առողջ սննդի դեպքում պետք չէ շատ հեռուն գնալ։ Ֆերմենտացված մթերքները պետք է ավելացվեն ձեր սննդակարգում աստիճանաբար, փոքր չափաբաժիններով: Նրանցից ոմանք պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, կարող են առաջացնել գազի ձևավորման կամ այտուցների ավելացում, ուստի նրանց ընտրությանը պետք է մոտենալ գիտակցաբար՝ հաշվի առնելով ձեր օրգանիզմի անհատական ռեակցիաները: