Դարչինով թխվածք․ Սուրճի կամ թեյի հետ ամենահամեղ և հեշտ բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
- Ցորենի ալյուր 400 գ
- Կարագ 250 գ
- Ձու 3 հատ
- Դդում 900 գ
- Շաքարավազ 200 գ
- Սերուցք 30% 200 մլ
- Դարչին
- Վանիլին
- Աղ
Ալյուրն ու աղը մաղել ամանի մեջ։ Փափուկ կարագը մանրացրեք, որպեսզի խառնուրդը պաքսիմատ հիշեցնի, ապա ավելացրեք մի թույլ հարած ձու և հունցեք խմորը։ Գնդիկավոր գլորում ենք, փաթաթում թաղանթով և 30-50 րոպեով դնում սառնարանում։
Դդումը մաքրել, սերմերը հանել։ Միջուկը կտրատել խորանարդերով։ Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել մի քիչ ջուր և եփել մինչև փափկի, և հեղուկն ամբողջությամբ գոլորշիանա։ Միջուկը բլենդերով մանրացրեք, որպեսզի ստացվի միատարր զանգված։
Ստացված խյուսը կարելի է քամել մաղի միջով։ Խորը ամանի մեջ լցնել դդմի խյուսը, հարել երկու ձվի, շաքարավազի, սերուցքի, համեմունքների և աղի հետ միասին։ Ստացված զանգվածը լցնել թխած խմորի մեջ։ Թխել տորթը 50-55 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։ Երբ տորթը սառչում է, այն կարելի է կտրել մասերի: Խմորը գրտնակում ենք թեթև ալյուրապատ մակերեսի վրա և ծածկում ենք մոտ 30 սմ տրամագծով կլոր ցածր ձևով, վրան դնում ենք թխման թուղթ և լցնում ցանկացած ձավարեղեն։ Դա թույլ կտա տորթը հավասարապես թխել: Թխել 15 րոպե 190 աստիճան ջերմաստիճանում։