Դդմիկով շատ համեղ ուտեստ, որը պատրաստելու համար հարկավոր է ընդամենը 10 րոպե
Բաղադրամասեր․
- Դդմիկ մեկ հատ
- Սխտոր
- Արևածաղկի ձեթ
- Մայոնեզ մեկ թեյի գդալ
- Աղ
- Մաղադանոս, սամիթ
Դդմիկը լավ լվացեք, անպայման չորացրեք խոհանոցային սրբիչով։ Կտրեք դդմիկը խոշոր օղակների տեսքով, յուրաքանչյուրը մոտ 1 սանտիմետր հաստությամբ:
Տաքացրեք տապակը՝ մի փոքր յուղով ցողելով – ավելի լավ է չկպչուն վերցնել, կարելի է ընդհանրապես առանց յուղի։ Դրեք մի շերտ դդմիկ և տապակեք մի կողմից միջին ջերմության վրա մինչև թույլ կարմրելը:
Դդմիկը շրջել մյուս կողմից և տապակել մյուս կողմից, մինչև պատառաքաղը մի փոքր ջանք գործադրի դդմիկի եզրին, բայց ոչ, օրինակ, կոտլետի նման:
Կեղևազատեք և մանրացրեք մեկ պճեղ սխտորը, ավելի նուրբ ճաշակի համար կարող եք վերցնել կես պճեղ: Սխտորը մանր կտրատել, կարող եք օգտագործել սխտորի մամլիչը։
Դդմիկները տեղափոխել ամանի մեջ։ Դդմիկին ավելացնել սխտորը, ավելացնել մի պտղունց աղ։
Մանր կտրատել մաղադանոսը և սամիթը - կտրատած կանաչիները պետք է լինեն մոտ երկու ճաշի գդալ:
Ավելացրեք մեկ թեյի գդալ մայոնեզ, տարան կափարիչով փակեք և լավ թափահարեք, որպեսզի ամբողջ պարունակությունը հավասարապես խառնվի։
Դդմիկից հյութ դուրս կգա, որը թափահարելիս խառնվելու է մայոնեզի և կանաչիների հետ։