Դդմի սերմի յուղի եզակի առավելությունները․ Փորձեք այն ավելի շատ օգտագործել
Դդմի յուղը ստացվում է դդմի սերմերից։ Այն սննդարար նյութերի հարուստ աղբյուր է և ունի մի շարք բուժիչ հատկություններ օրգանիզմի համար։ Ահա դրանցից մի քանիսը.
Աջակցում է սրտի և անոթների առողջությանը.
դդմի սերմի յուղը պարունակում է մեծ քանակությամբ չհագեցած ճարպաթթուներ, ինչպիսիք են օմեգա-3 և օմեգա-6, որոնք կարող են օգնել նվազեցնել արյան խոլեստերինը և բարելավել սրտի և անոթների առողջությունը:
Նվազեցրեք շաքարախտի վտանգը. դդմի սերմի յուղը կարող է օգնել նվազեցնել արյան շաքարի մակարդակը և բարձրացնել բջիջների զգայունությունը ինսուլինի նկատմամբ:
Պահպանեք առողջ միզային համակարգը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է վիտամին E, որն օգնում է նվազեցնել միզուղիների համակարգի տարբեր հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:
Նվազեցնում է բորբոքումը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են օգնել նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում:
Ամրապնդեք իմունային համակարգը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է ցինկ, որը կարևոր տարր է առողջ իմունային համակարգը պահպանելու համար։
Պահպանեք առողջ մաշկը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է վիտամին A և բնական յուղեր, որոնք կարող են օգնել բարելավել մաշկի և մազերի առողջությունը:
Բարելավում է մարսողությունը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է բուսական մանրաթելեր, որոնք կարող են օգնել բարելավել մարսողական համակարգի աշխատանքը և նվազեցնել փորկապության վտանգը:
Աջակցում է ուղեղի առողջությանը. դդմի սերմի յուղը պարունակում է ճարպաթթուներ, որոնք կարող են օգնել բարելավել ուղեղի աշխատանքը և պահպանել ուղեղի առողջությունը:
Ընդհանուր առմամբ, դդմի սերմի յուղը սննդանյութերի արժեքավոր աղբյուր է, որը կարող է օգնել բարելավել առողջությունը և աջակցել մարմնի ընդհանուր գործառույթին: Այնուամենայնիվ, ինչպես ցանկացած նոր արտադրանքի դեպքում, կարևոր է հաշվի առնել արտադրանքի անհատական հանդուրժողականությունը և հնարավոր ալերգիկ ռեակցիաները: Նաև մի չափազանցեք դդումի յուղը, քանի որ այն պարունակում է ճարպերի և կալորիաների մեծ խտություն։ Խորհուրդ է տրվում օգտագործել դդումի կորիզի յուղը չափավոր քանակությամբ և առողջ սննդակարգի և կանոնավոր վարժությունների հետ համատեղ։ Ընդհանուր առմամբ, դդմի սերմի յուղը կարող է օգտակար հավելում լինել առողջ ապրելակերպի և սննդակարգի համար, և դրա բուժիչ հատկությունները կարող են օգտագործվել առողջության պահպանման և մի շարք հիվանդությունների կանխարգելման համար:
Ասթմա, շաքարախտ, բարձր խոլեստերին, աղիքային ճիճուներ, թե՞ փորկապություն: Արագ կերեք դդմի սերմեր
Ինչպես ուտել դդումի սերմերը՝ նվազեցնելու մակաբույծները, խոլեստերինը, շաքարախտը և տարբեր հիվանդությունները։
Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում։ Դդմի սերմերը մագնեզիումի հիանալի աղբյուր են։ Ըստ ֆրանսիական ուսումնասիրությունների՝ արյան մեջ մագնեզիումի ավելի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ 40%-ով ավելի երկար են ապրում և ավելի քիչ լուրջ հիվանդություններ ունեն։
Դդմի սերմերը ավելի առողջարար են, եթե դրանք հում են: Լավագույն ազդեցության համար լավագույնն է սերմերը թողնել ջրի մեջ մեկ գիշեր և ուտել առավոտյան: Տապակած դդմի սերմերը չունեն բուժիչ հատկություններ և սննդային արժեք։ Դդմի սերմերում հայտնաբերված միանհագեցած ճարպաթթուներով հարուստ յուղը դրական արդյունքներ է ցույց տվել միզապարկի և շագանակագեղձի հիվանդությունների (հիպերպլազիա) բուժման գործում:
Դդմի սերմերի այլ առավելություններ.
Օգտակար է սրտի առողջության համար. դդումի սերմերում հայտնաբերված յուղն ունի նույն բաղադրությունը, ինչ ձիթապտղի յուղը:
Արյան բարձր ճնշում. դդմի սերմերը հարուստ են կալցիումով, որը կարևոր դեր է խաղում արյան ճնշումը կարգավորելու գործում:
Փորկապություն ՝ դդումի սերմերում մանրաթելերի քանակը բավականին մեծ է, ինչը նշանակում է, որ ամենօրյա օգտագործումը օգտակար է։ Այն նաև հիանալի միջոց է փորկապության կանխարգելման և բուժման համար։
Մաշկ, մազեր և տեսողություն. դդմի սերմերը հարուստ են վիտամին E-ով և հայտնի հակաօքսիդանտ ակտիվությամբ: Դդմի սերմերի ամենօրյա օգտագործումը պայքարում է ոչ միայն մաշկի, այլև ամբողջ մարմնի վաղաժամ ծերացման դեմ։ Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A, որը շատ օգտակար է տեսողության համար։
Շագանակագեղձ. Դդմի սերմերը համարվում են շագանակագեղձի և միզուղիների խանգարումների բուժման լավագույն բնական միջոցներից մեկը: Բաղադրատոմսը, որն անհրաժեշտ է շագանակագեղձի հետ կապված խնդիրների դեպքում. 1 լիտր ֆիլտրացված ջրին ավելացնել 150 լիտր ամբողջական դդումի սերմեր (թարմ, հում, չհասած) և եռացնել 20 րոպե։ Հովացրեք և քամեք: Խմեք 1-ական բաժակ՝ օրը 3 անգամ։
Ճիճուների դեմ ՝ բուժման մեկ չափաբաժինը 100-ից 150 գ է (երեխաների մոտ) և 200-ից 250 գ (մեծահասակների մոտ), դդմի սերմերը ընդունում են առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։
Դդմի օշարակ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի դեպքում՝ 60 գ դդմի սերմեր; 2 ճաշի գդալ բնական մեղր; 200 մլ ֆիլտրացված ջուր; 20 կաթիլ ալկոհոլային թուրմ. Բոլոր բաղադրիչները հարում ենք բլենդերի մեջ, մինչև հարթ լինի։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 5 անգամ։
Դդմի սերմերի ալյուր խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների, շաքարախտի և փորկապության դեպքում. սերմերը մի քանի ժամ թրմեք ջրի մեջ և քամեք: Այնուհետև չորացրեք սենյակային ջերմաստիճանում: Չորացրած սերմերը լցնում ենք սրճաղացի մեջ և մանրացնում այնքան, մինչև ստացվի նուրբ փոշի։ Ձեր ալյուրը պահեք կափարիչով տարայի մեջ։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 3 ճաշի գդալ է։ Այս ալյուրը կարելի է ավելացնել պատրաստի ապուրների, աղցանների և աղանդերի մեջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։