Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում

Դիտումներ 1341

Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում

Ինչպես ուտել դդումի սերմերը՝ նվազեցնելու մակաբույծները, խոլեստերինը, շաքարախտը և տարբեր հիվանդությունները։

Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում։ Դդմի սերմերը մագնեզիումի հիանալի աղբյուր են։ Ըստ ֆրանսիական ուսումնասիրությունների՝ արյան մեջ մագնեզիումի ավելի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ 40%-ով ավելի երկար են ապրում և ավելի քիչ լուրջ հիվանդություններ ունեն։

Դդմի սերմերը ավելի առողջարար են, եթե դրանք հում են: Լավագույն ազդեցության համար լավագույնն է սերմերը թողնել ջրի մեջ մեկ գիշեր և ուտել առավոտյան: Տապակած դդմի սերմերը չունեն բուժիչ հատկություններ և սննդային արժեք։ Դդմի սերմերում հայտնաբերված միանհագեցած ճարպաթթուներով հարուստ յուղը դրական արդյունքներ է ցույց տվել միզապարկի և շագանակագեղձի հիվանդությունների (հիպերպլազիա) բուժման գործում:

Դդմի սերմերի այլ առավելություններ.

 

Օգտակար է սրտի առողջության համար.  դդումի սերմերում հայտնաբերված յուղն ունի նույն բաղադրությունը, ինչ ձիթապտղի յուղը:

Արյան բարձր ճնշում.  դդմի սերմերը հարուստ են կալցիումով, որը կարևոր դեր է խաղում արյան ճնշումը կարգավորելու գործում:

Փորկապություն  ՝ դդումի սերմերում մանրաթելերի քանակը բավականին մեծ է, ինչը նշանակում է, որ ամենօրյա օգտագործումը օգտակար է։ Այն նաև հիանալի միջոց է փորկապության կանխարգելման և բուժման համար։

Մաշկ, մազեր և տեսողություն.  դդմի սերմերը հարուստ են վիտամին E-ով և հայտնի հակաօքսիդանտ ակտիվությամբ: Դդմի սերմերի ամենօրյա օգտագործումը պայքարում է ոչ միայն մաշկի, այլև ամբողջ մարմնի վաղաժամ ծերացման դեմ։ Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A, որը շատ օգտակար է տեսողության համար։

Շագանակագեղձ  .  Դդմի սերմերը համարվում են շագանակագեղձի և միզուղիների խանգարումների բուժման լավագույն բնական միջոցներից մեկը: Բաղադրատոմսը, որն անհրաժեշտ է շագանակագեղձի հետ կապված խնդիրների դեպքում. 1 լիտր ֆիլտրացված ջրին ավելացնել 150 լիտր ամբողջական դդումի սերմեր (թարմ, հում, չհասած) և եռացնել 20 րոպե։ Հովացրեք և քամեք: Խմեք 1-ական բաժակ՝ օրը 3 անգամ։

 

 

Ճիճուների դեմ  ՝ բուժման մեկ չափաբաժինը 100-ից 150 գ է (երեխաների մոտ) և 200-ից 250 գ (մեծահասակների մոտ), դդմի սերմերը ընդունում են առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։

Դդմի օշարակ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի դեպքում՝  60 գ դդմի սերմեր; 2 ճաշի գդալ բնական մեղր; 200 մլ ֆիլտրացված ջուր; 20 կաթիլ ալկոհոլային թուրմ. Բոլոր բաղադրիչները հարում ենք բլենդերի մեջ, մինչև հարթ լինի։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 5 անգամ։

Դդմի սերմերի ալյուր խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների, շաքարախտի և փորկապության  դեպքում. սերմերը մի քանի ժամ թրմեք ջրի մեջ և քամեք: Այնուհետև չորացրեք սենյակային ջերմաստիճանում: Չորացրած սերմերը լցնում ենք սրճաղացի մեջ և մանրացնում այնքան, մինչև ստացվի նուրբ փոշի։ Ձեր ալյուրը պահեք կափարիչով տարայի մեջ։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 3 ճաշի գդալ է։ Այս ալյուրը կարելի է ավելացնել պատրաստի ապուրների, աղցանների և աղանդերի մեջ։



Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա ձեզ արգելված է դդում ուտել

Դդումը առողջարար մթերք է, որը հագեցած է աչքերի և մաշկի առողջության համար օգտակար տարրերի զանգվածով։

Միաժամանակ, սննդաբանները նշում են, որ շատ օգտակար համարվող մրգի սերմերը նույնպես մեծ դեր ունեն։

 
 

 

Բացի այդ, դդմով ուտեստները շատ համեղ են։

Բայց պետք է հիշել, որ կան հակացուցումներ.

Ոչ բոլորն են կարող այս բանջարեղենի հիման վրա տարբեր ուտեստներ ուտել:

Դիետոլոգ Օլգա Պերևալովան ավելի մանրամասն է բացատրել։

Նա բացատրեց, որ նման ուտեստներից պետք է հրաժարվել որոշ հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ սուր գաստրիտով, խոցով, կոլիտով կամ պանկրեատիտով։



Բժիշկը հավելեց, որ դդումը պարունակում է կոպիտ մանրաթել, հենց նա է վնասում աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը և սրում իրավիճակը աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում։ Բայց սա դեռ ամենը չէ: Բժշկի խոսքով՝ այս համեղ ու սիրված մթերքը խոլերետիկ ազդեցություն ունի։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը