Դդմի սերմերի միջոցով բարելավեք ձեր հիշողությունը․ Հիանալի տարբերակ է
Ցինկով հարուստ դդմի սերմերը օգնում են ուղեղին ավելի լավ ընկալել և կլանել տեղեկատվությունը:
Այն կապահովի մարմնին մագնեզիում, տրիպտոֆան, սելեն, B1 և K վիտամիններ, որոնք նպաստում են կենտրոնացմանը, տեղեկատվության երկարաժամկետ պահպանմանը հիշողության մեջ և նվազեցնում սթրեսի մակարդակը:
Մագնեզիումը, որը սերմերի մի մասն է, դրականորեն ազդում է նյարդային համակարգի վրա։
Առավելագույն սննդանյութեր ստանալու համար անհրաժեշտ է օրական 50-ից 100 գրամ դդմի սերմեր ուտել։
Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա ձեզ արգելված է դդում ուտել
Դդումը առողջարար մթերք է, որը հագեցած է աչքերի և մաշկի առողջության համար օգտակար տարրերի զանգվածով։
Միաժամանակ, սննդաբանները նշում են, որ շատ օգտակար համարվող մրգի սերմերը նույնպես մեծ դեր ունեն։
Բացի այդ, դդմով ուտեստները շատ համեղ են։
Բայց պետք է հիշել, որ կան հակացուցումներ.
Ոչ բոլորն են կարող այս բանջարեղենի հիման վրա տարբեր ուտեստներ ուտել:
Դիետոլոգ Օլգա Պերևալովան ավելի մանրամասն է բացատրել։
Նա բացատրեց, որ նման ուտեստներից պետք է հրաժարվել որոշ հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ սուր գաստրիտով, խոցով, կոլիտով կամ պանկրեատիտով։
Բժիշկը հավելեց, որ դդումը պարունակում է կոպիտ մանրաթել, հենց նա է վնասում աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը և սրում իրավիճակը աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում։ Բայց սա դեռ ամենը չէ: Բժշկի խոսքով՝ այս համեղ ու սիրված մթերքը խոլերետիկ ազդեցություն ունի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։