Դաշտանի ժամանակ չի կարելի ուտել այս մթերքները. Ասել է բժիշկը

Դիտումներ 2680

Դաշտանի ժամանակ չի կարելի ուտել այս մթերքները. Ասել է բժիշկը

Բժիշկ Կոմարովան խոսել է այն մթերքների մասին, որոնք չի կարելի ուտել դաշտանի ժամանակ

Եթե ​​ստամոքսը և որովայնը ջղաձգում և ցավում է, ապա սրանք սովորական ախտանշաններ են դաշտանի ժամանակ, բայց ոչ ոք չպետք է դիմանա դրանց. չէ՞ որ դաշտանի ժամանակ ճիշտ սննդակարգը կարող է թեթևացնել ցավը:

Որովայնի ցավեր, սրտխառնոց, շատակերություն կամ տրամադրության անկում - այս շրջանը բերում է բազմաթիվ անհրապույր կողմնակի բարդությունների:

 

 

Սրա մեջ կարևոր գործոն է սննդակարգը։ Քանի որ եթե դուք սխալ սնունդ եք ուտում, կարող եք ավելի վատ զգալ: Հետեւաբար, դաշտանային շաբաթվա ընթացքում ավելի լավ է անել առանց որոշ բաների։
Դուք պետք է խուսափեք դրանից ձեր դաշտանի ընթացքում

Միս
Յուղոտ միսը  կարող է բացասաբար ազդել ձեր հորմոնների վրա։ Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է ձեռքերը հեռու պահել համբուրգերից և այլն:

 



Արագ սնունդ
Իհարկե, դուք կցանկանայիք ձեզ հյուրասիրեն կարտոֆիլի ֆրիի հսկայական չափաբաժինով: 
«Ավելի լավ է ձեռնպահ մնաք դա անելուց, քանի որ դրա մեջ պարունակվող տրանս ճարպերը բարձրացնում են էստրոգենի մակարդակը: Դա կարող է մեծացնել ցավը», - ասում է գինեկոլոգ Ելիզավետա Կոմարովան:

Սիսեռ և լոբի
Նրանք առաջացնում են փքվածություն։ Քանի որ որոշ մարդիկ դաշտանային ժամանակահատվածում արդեն ստիպված են բախվել որովայնի ցավի հետ, դա կարող է վատթարացնել իրավիճակը:

 

 

Կոֆեին պարունակող ըմպելիքներ
Նման խմիչքները կարող են խորացնել նախադաշտանային սինդրոմը (PMS), դրա հետևանքը կարող են լինել տրամադրության փոփոխությունները, ստամոքսի ցավերը կամ գլխացավերը:

Կոլա, Ֆանտա, Սփրայթ և այլ գազավորված խմիչքներ
Շաքարավազով ըմպելիքները բացարձակապես վնասակար են ստամոքսի համար դաշտանի ժամանակ։ Այսպիսով, ավելի լավ է թեյ խմել:

 



Սա կարևոր է հիշել, երբ խոսքը վերաբերում է սնուցմանը:
Դաշտանի ընթացքում դուք պետք է առողջ սնունդ ընդունեք: Հետեւաբար, ավելի լավ է ուտել թարմ բանջարեղեն, մրգեր եւ թեթեւ աղցաններ։ 

«Կան մի քանի այլ մթերքներ, որոնք նույնպես կարող են օգնել, այդ թվում՝ ամբողջական ձավարեղեն, սաղմոն, վարսակ, նուշ կամ սոյայի կաթ, կտավատի սերմի յուղ կամ երկաթով հարուստ մթերքներ, ինչպիսիք են սպանախը, կաղամբը, կորեկը, ոսպը, սիսեռը և դդմի սերմերը: Նարինջը, կիտրոնը կամ լայմը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին D, հետևաբար նաև օգտակար են։ 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
 



Ամենաընթերցվածը