Դափնու տերև այս եղանակով օգտագործեցի և վերջապես կարողացա ազատվել շաքարից և բարձր ճնշումից
Դափնու տերև, դափնեծառի (Laurus nobilis) տերևների հավաքական անվանումը, որն օգտագործում են խոհարարության մեջ որպես համեմունք։ Պատրաստի ուտեստների միջից դափնու տերևը հեռացնում են, քանի որ դրանք կոշտ են։ Խոհարարության մեջ օգտագործում են նաև դափնու տերևի փոշին։
Դափնու տերևը նաև բուժական հատկություններ ունի։ Այն միզամուղ է, ունի հանգստացնող և արյան ճնշումն իջեցնող հատկություն։
Դափնու տերևը չի կարելի պահել մեկ տարուց ավելի, քանի որ այն կկորցնի իր բույրն ու համը։
Կան դափնու տերևի մի քանի տեսակներ, որոնք թունավոր են մարդկանց և ընտանի կենդանիների համար։ Բոլոր երկրներում չէ, որ դափնետերևը վաճառվում է խոհարարական նպատակներով։
Դա հանգեցրել է նրան, որ ուտեստի պատրաստումից հետո, այն անպայման պետք է հանել ուտեստից, քանի որ թունավոր է։ Սակայն իրականում դափնու տերևը եփելիս չի փափկում և շատ կոշտ է մնում, այն ուտելիս կարող է վտանգավոր լինել աղեստամոքսային համակարգի համար և վնասել։ Այսպիսով, բոլոր բաղադրատոմսերում, որտեղ օգտագործում են դափնու տերև, խորհուրդ է տրվում ուտեստի պատրաստումից հետո դափնու տերևը հանել։
Դափնու տերև օգնեց ինձ ազատվել շաքարից և բարձր ճնշումից։ Այն նաև շատ օգտակար է գլխացավերի ժամանակ, հոգեբանական խնդիրների։ Դափնու տերևը օգտակար է նաև հետևյալ խնդիրների դեպքում ՝ նստատեղի նյարդի բորբոքում, այտուցներ, խռմփոց, հոգնածություն, ցիստիտ, մկանային թուլություն, օտիտ, մաշկային ինֆեկցիաներ
Իսկ վերը նշված հիվանդություններից ազատվելու համար դափնու տերև պատրաստեք հետևյալ կերպ։ Այս միջոցը կիրառելուց առաջ պարտադիր է խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Բաղադրիչներ 30 գրամ դափնու չորացրած տերևներ,
ջուր:
Պատրաստման եղանակը Եռացրեք ջուրը և ավելացրեք չորացրած տերևները: Եռացրեք մի քանի րոպե, հետո վերցրեք կրակից: Ծածկեք ու թողեք սառչի: Ավեացրեք մեղր՝ ըստ ճաշակի: Խմեք օրական երկու անգամ, առավոտյան և երեկոյան:
Դափնու տերևների արտաքին կիրառումը կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել:
Ինչպես նաև դափնու տերևների եթերային յուղը և թուրմը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել հղիներին ու կերակրող մայրերին, նաև երեխաներին: