Դադարեցրեք կոճապղպեղ գնելը, քանի որ այն
Կոճապղպեղը մեր օգտագործած ամենահամեղ համեմունքներից մեկն է։ Այն ոչ միայն համեղ է, այլև առողջության համար մեծ օգուտներ է տալիս:
Մի կողմից՝ կոճապղպեղը կարող է օգտագործվել սրտխառնոցը նվազեցնելու համար։ Սա լավագույն բնական միջոցներից մեկն է այնպիսի բաների համար, ինչպիսիք են շարժման հիվանդությունը և հղիության հետ կապված սրտխառնոցը: Համարվում է, որ կոճապղպեղը կարող է նույնքան արդյունավետ լինել, որքան ամենաբնական դեղամիջոցը: Կոճապղպեղն ունի նաև մեծ հակաբորբոքային հատկություններ: Հիանալի է ֆիթնեսի սիրահարների համար, ովքեր ցանկանում են նվազեցնել մկանային ցավը, որն առաջանում է մարզվելուց հետո: Նաև օգնում է նվազեցնել հոդերի ցավը, ինչպիսին է օստեոարթրիտը: Նվազեցնում է ցավը դաշտանային ցիկլի ժամանակ կանանց մոտ այնպես, ինչպես իբուպրոֆենը: Ամենից հաճախ կոճապղպեղն օգտագործվում է ստամոքսի խնդիրների բուժման համար։ Սա արագացնում է ստամոքսի դատարկումը, որն առաջանում է ուտելուց հետո անհանգստությունից: Կոճապղպեղը իդեալական է այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են մարսողության խանգարումից։
Ունենալով բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ, կոճապղպեղը գերծանրքաշային համեմունք է, որը դուք ցանկանում եք օգտագործել ամեն օր: Այն իդեալական է թեյ եփելու համար։ Բացի այդ, լավ նորությունն այն է, որ դուք կարող եք հեշտությամբ աճեցնել դրա անսահման քանակությունը ներսում:
Կոճապղպեղ աճեցնելու համար դուք պետք է այն ձեռք բերեք սերմերի կատալոգից: Այս նպատակների համար կոճապղպեղը չպետք է գնել մթերային խանութներից, քանի որ դրանք ցողված են աճի արգելակիչներով, ուստի այն աճեցնելու հավանականությունը շատ ցածր է:
Ձեզ նույնպես պետք է շատ հարուստ հող: Օգտագործեք լայն և մակերեսային կաթսա: Սա շատ կարևոր է, քանի որ կոճապղպեղի արմատները աճում են հորիզոնական: Երբ պատրաստ եք կոճապղպեղ աճեցնել սննդի համար, հետևեք այս 5 պարզ քայլերին.
1. Կոճապղպեղի արմատը թրմեք ամբողջ գիշեր։
2. Ձեր կաթսան լցրեք հողով և կոճապղպեղի արմատը դրեք դրա մեջ՝ բողբոջները դեպի վեր: Արմատները ծածկել 2 սմ հողով։
3. Ջրեք։
4. Կաթսան դրեք արևից ստվերած տաք տեղում։
5. Հողը ոռոգել հեղուկացիրով։ Կոճապղպեղը դանդաղ է աճում, և կպահանջվի մի քանի շաբաթ, մինչև կադրեր տեսնեք:
Ինչու պետք է քրքում և կոճապղպեղ օգտագործենք․ Բացառիկ հատկություններ, որի մասին ոչ ոք չգիդի
Կոճապղպեղը շատ հաճախ օգտագործվում է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում, իսկ քրքումի հիման վրա պատրաստում են տարբեր դիմակներ՝ երիտասարդացնելու և կնճիռներից ազատվելու համար։ Բայց ո՞րն է ավելի օգտակար և ավելի լավ մեր առողջության համար՝ երկուսից։ Եկեք նայենք դրանց վիտամինային կազմին և որոշենք, թե որն է դեռ ավելի օգտակար:
Կոճապղպեղի վիտամինային բաղադրությունը
1. Մագնեզիում
2. Վիտամին C
3. Վիտամին B6
4. Կալցիում
5. Ցինկ
6. Ֆոսֆոր
7. Երկաթ
8. Պղինձ
Քրքումի վիտամինային բաղադրությունը
1. վիտամին B6
2. կալիում
3. երկաթ
4. վիտամին C
5. կալցիում
6. մագնեզիում
Քրքումն ավելի շատ երկաթ է պարունակում, քան կոճապղպեղը։ Ցածր հեմոգլոբինի և նյութափոխանակության հետ կապված խնդիրների դեպքում խորհուրդ է տրվում ամեն օր օգտագործել քրքում:
Ստորև ներկայացված են երկու համեմունքների հատկությունները, որոնք կարող են օգնել հաղթահարել սուր և քրոնիկ հիվանդությունները: Ընտրեք այն, ինչը համապատասխանում է ձեր մարմնի վիճակին:
Կոճապղպեղի հատկությունները
1. Կոճապղպեղը նպաստում է հանքանյութերի և վիտամինների ավելի լավ յուրացմանը, ինչը կարևոր է թույլ ոսկորների համար և օգնում է ազատվել անեմիայից։
2. Բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, օգնում է աղիներին։
3. Սպանում է հարուցիչներին, արժեքավոր միջոց է ցանկացած մրսածության առաջին ախտանիշների դեպքում։
4. Կանխում է տարիքային բծերի առաջացումը, մեծացնում է մաշկի պաշտպանիչ պատնեշի գործառույթները։
5. Ազատում է հոդերի բորբոքումները, ցուցված է բոլոր նրանց, ովքեր հակված են արթրիտի։ Հեռացնում է սպազմերը և մկանային ցավը։ Օգտակար է սպորտով զբաղվող մարդկանց համար:
6. Կոճապղպեղը սրտխառնոցի դեմ արդյունավետ միջոց է։
Քրքումի հատկությունները
1. Քրքումը բարելավում է իմունիտետը։ Օգտակար է ընդհանուր թուլության և հաճախակի մրսածության դեպքում։
2. Բարելավում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը՝ օգտակար բոլորի համար, ովքեր տառապում են այրոցից։
3. Բարելավում է մաշկի վիճակը՝ աներեւակայելի արդյունավետ պզուկների և այլ մաշկային հիվանդությունների դեպքում:
4. Քրքումն օգնում է բուժել վերքերը և վերականգնել ամբողջ մարմինը վնասվածքներից և ծանր հիվանդություններից հետո։
5. Նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը։ Քրքումը նաև նվազեցնում է վատ խոլեստերինի մակարդակը։
6. Այն արդյունավետ գործիք է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։
7. Քրքումը մաքրում է լյարդը։
8. Նպաստում է կանանց ամսական ցիկլի նորմալացմանը։
Ինչպես տեսնում եք, մեր օրգանիզմի և առողջության վրա օգտակար ազդեցությունների մասին գրառումները՝ և՛ կոճապղպեղ, և՛ քրքում, քիչ չեն: Եթե դեռ չեք կողմնորոշվել և սխալ եք ընտրել այս երկու համեմունքների միջև, ապա ավելի ճիշտ կլինի օգտագործել երկուսն էլ։ Անշուշտ համալիրում դրանք ձեր մարմնին երկու անգամ ավելի շատ օգուտ կբերեն։
Սրտաբաններն ասում են, որ դեպքերի 90%-ում մենք ջուր ենք խմում ոչ ճիշտ ժամանակին։ Հենց այդ ժամանակ է պետք
Վերջին ժամանակներում սովորական է դարձել մտածել, որ բոլորս պետք է հնարավորինս շատ ջուր խմենք։
Իրականում ցանկացած բժիշկ ձեզ կասի, որ օրական առավելագույնը 2 լիտր ջուրը բավարար է։ Մնացած ամեն ինչ միայն ավելորդ բեռ է առաջացնում երիկամների վրա։
Բայց գլխավորը նույնիսկ այն չէ, թե որքան ջուր խմել, այլ ԺԱՄԱՆԱԿԻՆ դա անել:
Ահա լավագույն ժամանակը դրա համար սրտաբանների տեսանկյունից.
1. Խմեք առաջին 2 բաժակ ջուրը արթնանալուց անմիջապես հետո՝ սա կօգնի բառացիորեն «գործարկել» բոլոր ներքին օրգանները։
2. Ցանկալի է ուտելուց 30 րոպե առաջ միշտ խմել 1 բաժակ ջուր։ Սա կօգնի արագացնել նյութափոխանակությունը և ընդհանրապես բարելավել մարսողական օրգանների աշխատանքը։
3. Լոգանք ընդունելուց առաջ խմեք 1 բաժակ ջուր։ Սա կօգնի ձեզ զվարճանալ և նվազեցնել արյան ճնշումը:
4. Քնելուց անմիջապես առաջ 1 բաժակ ջուրը թույլ է տալիս ոչ միայն ավելի լավ քնել, այլև նվազեցնում է սրտի ծանրաբեռնվածությունը։ Եթե ամեն օր ձեզ նման սովորություն դարձնեք, քնի ժամանակ սրտի կաթվածի վտանգը կնվազի 95%-ով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։