Դադարեցրեք ավոկադո գնելը. Ահա թե ինչպես կարելի է ավոկադոյի ծառ աճեցնել տանը՝ ծաղկամանի մեջ
Եկեք բացատրենք, թե ինչպես աճեցնել ձեր սեփական ավոկադոն մի քանի պարզ քայլերով:
1. Սերմերի բողբոջում
Վերցրեք ավոկադոյի սերմը և դրա մեջ մտցրեք չորս ատամի հատիկ: Համոզվեք, որ դրանք հավասարապես բաժանված են:
Այնուհետև ավոկադոյի սերմը դրեք մի բաժակ ջրի մեջ։
Թողեք, որ սերմը ներծծի ջուրը երկու-վեց շաբաթ տաք տեղում արևի ուղիղ ճառագայթներից հեռու:
Այս ընթացքում դուք պետք է տեսնեք բողբոջի արմատները և ցողունը։ Երբ արմատները աճում են մինչև 6 սմ երկարությամբ, կտրեք դրանք մինչև երեք սմ: Թույլ տվեք, որ արմատները ավելի հաստանան, իսկ տերևները աճեն:
2. Տնկելու ժամանակը
Լրացրեք 10 սմ-անոց զամբյուղը սննդանյութերով հարուստ հողով: Սերմերը տեղադրեք հողի կենտրոնում գտնվող փոքր փոսի մեջ՝ համոզվելով, որ արմատները հողի մեջ են, և դրանց կեսը բաց է: Դրենաժ ստանալու համար կարող եք օգտագործել հախճապակյա զամբյուղ՝ ներքևում անցքերով:
Պահպանեք հողը խոնավ, բայց ոչ չափազանց հագեցած, համոզվեք, որ սերմը առատորեն և կանոնավոր ջրում եք: Եթե տերևները սկսում են դեղինանալ կամ ընկնել, ժամանակ տվեք սերմերին չորանալու և այնուհետև շարունակեք ջուրը քիչ ջրով: Եթե տերևները դառնում են դարչնագույն և չորանում, ապա, հավանաբար, բավականաչափ չեք ջրում ձեր ավոկադոյի ծառը: Տեղադրեք զամբյուղը լվացարանի մեջ և թողեք, որ ջուրը մի քանի րոպե մեղմ հոսի դրա միջով՝ համոզվելով, որ ձեր բույսը լիովին հագեցած է:
3. Վայելե՛ք ձեր ավոկադոն:
Դու արեցիր դա! Շարունակեք ջրել ձեր ավոկադոն, և դուք պետք է տեսնեք, որ պտուղները սկսում են ձևավորվել, չնայած դա երկար ժամանակ կպահանջի:
Ավոկադոյի օգտակար հատկությունները, որոնց մասին քչերը գիտեն. Ինչու է խորհուրդ տրվում ամեն օր ուտել
Նրանք, ովքեր հոգ են տանում իրենց առողջության մասին և հետևում են իրենց քաշին, իրենց սննդակարգում ներառել են ավոկադո:
Այս կանաչ միրգը շատ սննդարար է և առողջարար:
Այն քայքայում է խոլեստերինը և կանխում սրտանոթային հիվանդությունների առաջացումը։
Սննդանյութերի մեծ քանակության շնորհիվ այն հագեցվածության զգացում է հաղորդում։ Պոլիչհագեցած թթուները օգնում են վերահսկել քաշը:
Այն պարունակում է վիտամիններ՝ A, B, E, PP, F, D, հանքանյութեր՝ յոդ, նատրիում, կալցիում, մանգան, ֆոսֆոր, կալիում, երկաթ և մագնեզիում։
Կալիումի պարունակության շնորհիվ սրտանոթային համակարգի աշխատանքը նորմալացվում է։ Մարդը հիպերտոնիա չի ունենում։
Այն ունի խոնավեցնող և հակասեպտիկ ազդեցություն։
Թեթևացնում է բորբոքումը և նվազեցնում ցավը արթրոզի և արթրիտի ժամանակ:
Ավոկադո ուտելիս օրգանիզմը երիտասարդանում է։
Ավոկադոն նվազեցնում է վատ խոլեստերինի քանակը։
Եթե հղի կինը ավոկադո օգտագործի, նրա պտուղը լավ կզարգանա, քանի որ այն պարունակում է ֆոլաթթու և վիտամին B6։
Ավոկադոյի յուղը համարվում է շատ օգտակար, այն էկոլոգիապես մաքուր է։
Ավոկադոն կայունացնում է շաքարի մակարդակը և նվազեցնում շաքարախտի վտանգը
Այն օգնում է փորկապությանը և բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։
Օգնում է ուղեղի աշխատանքին և լավ վիճակում պահում ատամներն ու ոսկորները:
Օգնում է նորմալացնել տեսողությունը զեաքսանտինի և լյուտեինի պարունակության շնորհիվ:
Ավոկադոն կբարելավի ձեր տրամադրությունը և կազատի ձեզ դեպրեսիայից։
Կարող եք պատրաստել աղցաններ, սենդվիչներ, համադրել թռչնամսի, ձկան և ծովախեցգետնի հետ։ Այն կարելի է օգտագործել ամեն օր։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։