Ծովաբողկի տերևները հիանալի դեղամիջոց են. 6 բաղադրատոմս, որոնք կփոխարինեն դեղերին
Սովորաբար ծովաբողկը մատուցվում է հում վիճակում՝ որպես տարբեր ուտեստների համեմունք, սակայն այն կարելի է օգտագործել և՛ խաշած, և՛ չոր վիճակում։
Չորանալուց առաջ արմատները մանրակրկիտ լվանում են, ապա անցկացնում կոպիտ քերիչով, որից հետո չորացնում են ջեռոցում։
Դուք կարող եք չորացնել ծովաբողկը սպիտակեղենի տոպրակի մեջ ջրատաքացուցիչների վրա։ Չորացնել այն այս կերպ, ոչ ավելի, քան մեկ օր:
Աղերի նստվածքների դեպքում խորհուրդ եմ տալիս բուժվել ծովաբողկի տերևներով։ Առավոտյան պոկեք տերևը և դրեք պատուհանագոգին։
Երեկոյան ցավոտ տեղը քսել արևածաղկի ձեթով, ամրացնել նախապես պոկած ծովաբողկի տերեւը և կապել։
Կվառվի, բայց պետք է դիմանալ ինչքան կարող ես։ Ապա հանեք սավանը և դրեք սեղանին։ Հաջորդ օրը կտեսնեք, թե ինչպես է ամեն ինչ հավաքվել դրա վրա։ Կրկնեք ընթացակարգը, մինչև վիճակը բարելավվի:
Լյարդի ցիռոզով տառապողներին խորհուրդ եմ տալիս 5 օր մութ տեղում պնդել 0,5 լիտր բարձրորակ օղի 5 տերեւ ծովաբողկ, ապա վերցնել 1 թ/գ թուրմ օրական 3 անգամ, մինչև վիճակը լավանա։
Մարսողությունը բարելավում է թարմ ծովաբողկի արմատներից քամված հյութը։ Այն նոսրացնում են ջրով 1։10 հարաբերակցությամբ և խմում 1/2 բաժակ ուտելուց առաջ։
Կարելի է պարզապես քերած ծովաբողկի բարակ շերտը քսել հացի վրա և ուտել ապուրների, բորշի և ցանկացած այլ ուտեստի հետ։ Ծովաբողկը հիանալի միզամուղ է։
Անընդհատ օգտագործելով՝ դուք կազատվեք միզապարկի ցանկացած բորբոքումից, ինչպես նաև կպաշտպանեք ձեզ գրիպից։