Այս կանաչու հյութը բնական դեղամիջոց է սրտի համար
Ծնեբեկը՝ մեր երկրում քիչ հայտնի բույսն ունի անսովոր համ և զարմանալի ազդեցություն առողջության վրա։
Նրա հյութը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, այդ թվում՝ A, E, K և B6 վիտամիններ։ Ծնեբեկի մի քանի կտորը պարունակում է ֆոլաթթվի առաջարկվող օրական չափաբաժնի 22%-ը։
Պարունակում է նաև վիտամին C, կալցիում, երկաթ, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալիում, ցինկ, մանգան, սելեն և սննդային մանրաթելեր։ Չնայած այն չի պարունակում ճարպեր, այն հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով:
Չինացիները, եգիպտացիները, հռոմեացիները և հույները հայտնաբերել են դրա բուժիչ հատկությունները դեռ հին ժամանակներում:
Նախկինում ծնեբեկն օգտագործվել է բորբոքային հիվանդությունների բուժման համար, ինչպիսիք են արթրիտը և ռևմատիզմը:
Իր հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտ հատկություններով ծնեբեկը իդեալական է միզապարկի, կրծքագեղձի, հաստ աղիքի, թոքերի, շագանակագեղձի, ձվարանների և այլնի քաղցկեղի դեմ պայքարելու համար։ Ֆոլաթթուն կարգավորում է հոմոցիստեին ամինաթթուները, որը բարձր մակարդակներում կարող է ուժեղ ռիսկի գործոն լինել սրտի հիվանդության զարգացման համար:
Ֆոլաթթուները և ծնեբեկի ֆոլաթթուն խիստ խորհուրդ են տրվում ներառել ապագա մայրերի սննդակարգում:
Ծնեբեկի հյութի կանոնավոր օգտագործումը մեղրով ամրացնում է սրտի մկանները, լավացնում մարսողությունը՝ լուծելով փորկապության հետ կապված խնդիրները։
Բացի այդ, ծնեբեկը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում միզուղիների վրա՝ կանխելով վարակի և երիկամների քարերի առաջացումը։
Ծնեբեկ ուտելն օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը և պաշտպանում է կատարակտից:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։